ČETVRTASTI SENDVIČI SU STROGO ZABRANJENI: Bizarna pravila u ishrani KRALJEVSKE PORODICE, od jedne namirnice beže KAO ĐAVO OD KRSTA
Foto: Imageplotter / Avalon / Profimedia

TRADICIJA

ČETVRTASTI SENDVIČI SU STROGO ZABRANJENI: Bizarna pravila u ishrani KRALJEVSKE PORODICE, od jedne namirnice beže KAO ĐAVO OD KRSTA

Pop kultura -

Britanska kraljevska porodica mora da se pridržava brojnih pisanih i nepisanih pravila, od kojih su neka zaista bizarna i teško da bi bilo ko mogao da ih se pridržava. Osim pravila oblačenja i ponašanja, kraljevska porodica ima i pravila o hrani koju jede. O njima je u dokumentarcu "Secrets of the Royal Kitchen" progovorio bivši kraljevski kuvar Grejem Njubauld.

On je osam godina radio za članove kraljevske porodice. Dve godine je proveo u Bakingemskoj palati, a šest u Kensingtonskoj. Sad je otkrio koju hranu porodica ne jede. Kako kaže, oni odbijaju da jedu hranu s oštrim ivicama i zabranjeno je poslužiti im istu.

kralj Čarls, Kejt Midlton, princeza Šarlot, Kamila Parker Bouls, kraljica Kamila
foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Članovi kraljevske porodice nikad ne jedu četvrtaste sendviče jer tradicija kaže da svako ko im daje hranu sa šiljatim ivicama pokušava da sruši britanski tron", kaže Grejem. Kraljica Elizabeta je tako jela okrugle sendviče uz svoj popodnevni čaj.

Osim toga, kraljevska porodica ne jede ni beli luk, što je pre nekoliko godina potvrdila kraljica Kamila. Tada je gostovala u "MasterChefu", gde ju je voditelj pitao: "Beli luk je zabranjen zato što smeta prilikom razgovora?"

kralj Čarls, kraljica Kamila, Kamila Parker Bouls
foto: Jane Barlow-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Tako je. Uvek se klonimo belog luka", rekla je supruga kralja Čarlsa.

Nijedan član kraljevske porodice ne jede školjke kako se ne bi otrovali hranom, a kralj Čarls je zabranio i foie gras (guščja pašteta), koja se, prema njegovom mišljenju, pravi na neetičan način. Inače, foie gras se pravi od uvećane pačje ili guščje jetre što se postiže prisilnim hranjenjem životinja, što se Čarlsu nije svidelo.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S.)

Bonus video:

03:42

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track