ŠOK ODLUKA HOAKINA FINIKSA ZBOG KOJE BRUJI CEO HOLIVUD: U poslednjem trenutku ODUSTAO OD ULOGE, zbog njega OTKAZANO SNIMANJE
Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

NIKO NE ZNA ŠTA JE RAZLOG

ŠOK ODLUKA HOAKINA FINIKSA ZBOG KOJE BRUJI CEO HOLIVUD: U poslednjem trenutku ODUSTAO OD ULOGE, zbog njega OTKAZANO SNIMANJE

Pop kultura -

Hoakin Finiks odustao je od romantične drame reditelja Toda Hajnesa samo nekoliko dana pre početka snimanja koje je sad u potpunosti otkazano. Naime, trebalo je da Finiks bude zvezda filma, koji još nema naslov, a u kom bi glumio muškarca koji zajedno sa svojim ljubavnikom beži u Meksiko, ali je odustao pet dana pre produkcije u Gvadalahari piše magazin People.

Glumac nikada nije ni stigao u Meksiko, već je odluku da napušta projekat doneo iz Los Anđelesa. Finiks je na filmu radio s Hajnesom i autorom Džonom Rejmondom, trebalo je da ga producira Killer Films, a MK2 je bio prodajni predstavnik.

Hoakin Finiks, Hoakin Feniks
foto: Profimedia

Nije jasno zašto je Finiks odustao, ali verovatno su ipak finansije bile faktor, izveštava IndieWire. Međunarodna prodaja filma započela je pre Evropskog filmskog tržišta u februaru, međutim, projekat je u julu počeo da propada.

Izvori su prošle godine otkrili da će se radnja filma odvijati u 1930-im, a film će imati oznaku NC-17, što znači da nije primeren za mlađe od 18 godina.

Hoakin Finiks
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Hoakin me je terao da nastavim i govorio mi da ne da idemo dalje. Ovo će biti film s oznakom NC-17. Celo filmsko iskustvo podstakao je Hoakin. Film je inspirisan njegovom odvažnošću i željom da probije barijere i uđe u neprijatna mesta veze između dva glavna lika, ali ipak se ceo proces nastanka filma činio vrlo organskim“, podelio je Hajnes.

Filma neće biti sada kada je Finiks odustao, prenosi Deadline, a budućnost celog projekta je neizvesna. U filmu je trebalo da glumi i Dani Ramirez, a neki članovi filmske ekipe još nisu plaćeni.

Lejdi Gaga, Hoakin Finiks, Džoker
foto: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Producentkinja Kristin Vačon potvrdila je odlazak Finiksa na Fejsbuku.

"Verzija ovih priča zaista se dogodila i bila je to noćna mora“, započela je svoju objavu na Fejsbuku 9. avgusta i opravdala odluku da se Finiks, koji je inače heteroseksualac, postavi u ulogu homoseksualnog lika.

„I molim vas - ako ste u iskušenju da mašete prstom ili nas opomenete da to dobijemo ako odaberemo heteroseksualnog glumca – nemojte. Ovo je bio njegov projekat koji je on doveo u SAD - i Kilerova istorija o radu s LGBTQ glumcima/ekipom/rediteljima govori sama za sebe“, napisala je u nastavku objave.

U međuvremenu, sumnja se da Hajnes kreće na svoj sledeći projekat, seriju "Trust", koju piše zajedno s Rejmondom, tvrdi IndieWire, Finiks ponovo glumi Džokera u filmu "Joker: Folie à Deux", koji izlazi kasnije ove godine.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track