NOVA DRAMA TEJLOR SVIFT U LONDONU: Strahuje se da će joj TERORISTI učiniti isto što i ARIANI GRANDE, ne žele ovaj užasni scenario

NAKON PRETNJI ISIS U BEČU

NOVA DRAMA TEJLOR SVIFT U LONDONU: Strahuje se da će joj TERORISTI učiniti isto što i ARIANI GRANDE, ne žele ovaj užasni scenario

Pop kultura -

Nakon što je otkazala tri koncerta u Beču zbog mogućeg terorističkog napada ISIS-a, pevačica Tejlor Svift i dalje treba da nastupi na stadionu Vembli u Londonu još pet dana u avgustu, potvrdio je portal Variety.

Od četvrtka ujutro po lokalnom vremenu u Velikoj Britaniji, pripreme nisu otkazane. Izvori kažu da pevačicin tim trenutno blisko sarađuje sa organizatorom turneje AEG-om i Vemblijem kako bi razmotrili situaciju, uključujući sve dodatne mere bezbednosti koje bi mogle biti primenjene. Kada je Varieti došao do njega, AEG je odbio da komentariše

Nova drama Tejlor Svift
Nova drama Tejlor Sviftfoto: Newspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Od 15. do 20. avgusta, londonski koncerti su poslednji datumi na međunarodnom delu njene turneje Eras pre povratka u Severnu Ameriku. Stadion Vembli je u procesu pooštravanja mera bezbednosti za pevačicine koncerte, prema rečima ugostiteljskog osoblja na mestu održavanja koncerta. Detalji o pojačanom bezbednosnom protokolu biće saopšteni kasnije.

Britanska ministarka policije Dajana Džonson rekla je da Skotland Jard procenjuje obaveštajne podatke uoči koncerata u Londonu.

„Jasno je da će policija gledati sve obaveštajne podatke i donositi odluke, rizikuje da procenjuje svaki događaj koji se desi u ovoj zemlji, a to je nešto za policiju“, rekao je Džonson za LBC Radio.

Ministar je rekao i da postoji odredba da se pozove na Martinov zakon, koji „da se obezbedi da ona mesta koja bi mogla da budu izložena terorističkim napadima imaju sve što im je potrebno za bezbednost ljudi i to će biti izneto. Vlada uskoro.”

Fanovi prate informacije iz minuta u minut
Fanovi prate informacije iz minuta u minutfoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Londonska Metropoliten policija je dodala da nema „ništa značajnog“ za izveštavanje u vezi sa Sviftovim koncertima i obećala nove informacije. Sviftova je ranije najavila da će u njenih pet nastupa u Londonu svaka imati po jedan specijalni gost visokog profila, uključujući indi pop zvezdu Sofiju Izelu, Holi Hamberston, Suki Voterhaus i Mejsi Piters. Kao i njeni junski koncerti u Londonu, svi su rasprodati.

Nastupa Arijane Grande završen užasnim napadom u kojem su stradale 22 osobe

Teroristički napad u Mančesteru na koncertu Arijane Grande
Teroristički napad u Mančesteru na koncertu Arijane Grandefoto: Rojters

Pojačani su strahovi oko koncertnih prostorija od bombaškog napada na arenu u Mančesteru 2017. godine, kada je islamski terorista detonirao bombu samoubicu tokom koncerta Arijane Grande, ubivši 22 osobe i ranivši preko hiljadu drugih, većinu dece i tinejdžera. (Nakon bombardovanja, u UK je uveden zakon pod nazivom Martinov zakon koji zahteva da javna mesta sprovode mere bezbednosti u vezi sa terorističkim pretnjama.)

(Kurir.rs/M.J)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track