OVA SRPSKA VODITELJKA OPČINILA JE TITA: Pred Jovankom joj se udvarao bez ustezanja, a evo šta ona kaže o zavođenju predsednika!
Foto: A2227 Sanden / DPA / Profimedia

nije se ustručavao

OVA SRPSKA VODITELJKA OPČINILA JE TITA: Pred Jovankom joj se udvarao bez ustezanja, a evo šta ona kaže o zavođenju predsednika!

Pop kultura -

O životu Josipa Broza Tita mnogo detalja isplivalo je nakon njegove smrti. Jedna od od tih je koliko je bio slab na žene svih branši. Iako je bio u stabilnom braku sa Jovankom, to mu nije smetalo da uživa u društvu lepih dama i javno im se divi.

Jedna od onih koja je Titu zapala za oko bila je i voditeljka Ruška Jakić koja se susreta sa nekadašnjim predsednikom države seća celog života.

Ruška Jakić
Ruška Jakićfoto: Kurir

"Tek sam se zaposlila, a onda su došli Tito i Jovanka, a on je Jovanki pokazao prstom na mene. Verovatno sam mu se dopala. Nisam imala nameru da zavedem Tita, lepše mi je ovako", otkrila je svojevremeno Ruška.

Poznato je da je Josip Broz Tito bio slab na pevačice. Ako se pitate koja je Brozu bila omiljena, onda je to Vera Cvetinović, novosadska pevačica, novinarka i voditeljka.

Tito je bio opčinjen Verom Cvetinović
Tito je bio opčinjen Verom Cvetinovićfoto: Profimedia, Printscreen

"Deceniju i po bila sam miljenica Josipa Broza. Pevala sam mu najmanje tridesetak puta. Tito je imao običaj da jednostavno pošalje vozača i “mercedes” po mene da bi me odvezli u Karađorđevo, na Frušku Goru ili čak u Bugojno da njemu i Jovanki pevam omiljene srpske i zagorske pesme", pričala je Vera.

Sredinom sedamdesetih Vera je danju radila na TV Novi Sada uveče pevala u hotelu “Park”. Bili su to, kaže, mali koncerti, zbog kojih su je njeni obožavaoci nagrađivali knjigama ili sokovima. I tada je Tito diskretno pratio, jer se interesovao za njen život i rad.

Vera Cvetinović
Vera Cvetinovićfoto: printscreen

"Čujem da ste diplomirali? I da ste imali saobraćajni udes? Kako ste sada – raspitivao se Tito, dok smo sedeli kraj vatre u Karađorđevu. Tada sam shvatila da sve zna o meni i da mi veruje. Na tom diplomatskom lovu u Karađorđevu u toku večere Titu sam otpevala pesmu “Zvoni zvonce”, a Jovanki pesmu “Salaš u malom ritu”, koju je mnogo volela", otkrila je Vera svojevremeno.

(Kurir.rs/M.J)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track