Modni dizajner Roberto Kavali preminuo je u aprilu, ali ni mesecima kasnije bura se ne stišava. Njegov život po mnogo čemu nije bio specifičan. Uživao je u svakom trenutku, a tome svedoči i što je u 82. godini postao otac.

Robertu je sina rodila nekadašnja manekenka Sandra Nilson i samo godinu dana postala udovica. Ona je prisustvovala dizajnerovoj sahrani i maltene nestala. Od tada se oglasila samo jednom u junu objavivši fotografiju Robertove i njene bebe.

"Đorđe……. Volim te više od svega na svetu", napisala je u junu, a nakon toga, na njenom profilu se nisu mogle videti nove objave.

50975.jpg
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 
Jedna od poslednjih fotografija Roberta i Sandrefoto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada se Đorđo rodio, lepe vesti je otkrio upravo Kavali koji je izjavio da su ovo ime izabrali da bi odali počast njegovom ocu kog su ubili nacisti. Sandru tokom prethodnog perioda nisu uspeli čak ni paparaci da fotografišu, što dodatno stvara misteriju.

"Sandra je dobro. Beba, koja je rođena pre nedelju dana baš ovde u Firenci, je prelepa i bilo je zaista emotivno videti ga odmah nakon što je došao na svet. Zove se Đorđo, kao i njegov deda, moj otac koga su nacisti streljali u masakru u Kavrilji kada sam imao četiri godine", rekao je tada Roberto za magazin Novela 2000.

profimedia0644643971-copy.jpg
Profimedia 
Sandra i Roberto dobili su sinafoto: Profimedia

Nakon toga, usledio je muk, a onda je, ni godinu dana kasnije, stigla vest da je Kavali preminuo. Na sahrani dizajnera pojavile su se i njegove bivše žene, kao i ostalih petoro dece koje je dobio sa njima, i činilo se da nema nikakvih problema u porodici.

No, mnogima nije promaklo da je jedna od Kavalijevih ćerki došla na sahranu u belom, kao i da se Sandri nijednom nije približila, što je dovelo do komentara da u porodici nije sve "med i mleko".

Kavali Sandri ostavio vredno imanje

sandra-nilson-roberto-kavali-profimedia0178684363.jpg
Manuel Munoz, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 
Kavali je Sandri ostavio milionsku nekretninufoto: Manuel Munoz, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Kavali se pre smrti pobrinuo da njegova izabranica bude finansijski obezbeđena, te joj je poklonio vrlo vredan dar. Naime, ovaj modni mogul, čije se bogatstvo procenjuje na 500 miliona dolara, poklonio joj je vikinšku tvrđavu iz 11. veka na privatnom ostrvu u Švedskoj. Imanje košta vrtoglavih 2,5 miliona funti.

Mediji dalje navode da se na ostrvu nalazi četvorosobna vila, lovačka kuća, bazen i ostaci vikinške tvrđave, kao i golf teren.

Svojevremeno je Roberto isticao da mu je partnerka stalno pokazivala koliko ga voli, bila mu je na raspolaganju, a neki mediji su pisali i da mu je čak menjala pelene.

(Kurir.rs/Mondo/M.J)

Bonus video:

Kurir TV MODA SE VRATILA U NIŠ NA VELIKA VRATA! Lokalni dizajneri organizovali reviju posle 20 GODINA, evo šta kažu kako se oblače Nišlije