Francuska pevačica Izol, čije je puno ime Izol Mari Ongene, pevala je u nedelju na zatvaranju Olimpijskih igara u Parizu 2024. Na Stad de Fransu pevačica je otpevala numeru "My Way" iz 1969. godine.

Zbog čega ova pesma na zatvaranju

Ovu pesmu, koju u originalu izvodi Frenk Sinatra, napisao je kanadski kantautor Pol Enka, inspirisan numerom "Comme d'habitude" na putovanju u Pariz.

Dve pesme zvuče skoro identično. Međutim, "Comme d’habitude” govori o gubitku iskre u romantičnoj vezi, a "My Way" o čoveku koji punim životom uz malo kajanja.

frenk-sinatra-foto-youtube.jpg
Printscreen YouTube 
Pesmu u originalu izvodi Frenk Sinatrafoto: Printscreen Youtube

Pesma je navodno izabrana zbog veze između Francuske i SAD, dok Francuska prenosi baklju Los Anđelesu za Letnje olimpijske igre 2028.

Takođe, pevačica Izol osvojila je sve simpatije publike, koji su insistirali da nastavi sa javnim nastupima, jer je njen glas melem za uši.

profimedia0897873836.jpg
Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
Spektakl za kraj OI u Parizufoto: Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Izol je stekla slavu u Francuskoj nakon što je 2015. bila drugoplasirana u njihovom talent šou "Nouvelle Star“.

Naučna fantastika za kraj

Olimpijske igre u Parizu zatvorene su grandioznom ceremonijom u nedelju uveče, koja je bila ispunjena naučnom fantastikom.

zlatni-putnik-na-zatavaranju-oi-profimedia0897878349.jpg
OLI SCARFF / AFP / Profimedia 
Zlatni putnik na ceremoniji zatvaranjafoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Ceremonija je počela misterioznim, zlatnim međugalaktičkim putnikom koji je lutao sumornim, neplodnim futurističkim pejzažom, sa zadatkom da vaskrsne olimpijski duh. On je bio inspirisan legendarnim zlatnim diskom koji je NASA poslala u svemir 1977. godine.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Nemanja Nikolić  Pesma Pukni zoro ori se u čast vaterpolista