Inger Nilson upoznao je ceo svet 1970. godine, kao Pipi Dugu Čarapu kad su prikazani film i serija o "najjačoj devojčici na svetu". Na audiciji između 8.000 devojčica producenti su izabrali Inger koja i danas nosi titulu "Pipi Duge Čarape".

- Pipi je potpuno drugačija od mene. Ja sam bila povučena devojčica i imala sam drugačiji karakter - otkrila je glumica jednom prilikom.

Međutim, koliko joj je ova uloga donela slave, bduući da je film prikazan širom sveta, toliko joj je i naškodio. Nakon ove role nije dobila veliku sledeću. Nastavila je da se bavi glumom, ali uglavnom u pozotišu.

Od 2007. do 2018. igrala je u nemačkoj kriminalističkoj seriji “Der Kommissar und das Meer” i još nekim švedskim projektima, da bi se kasnije zaposlila kao sekretarica u lekarskoj ordinaciji.

Danas ima 65. godina i verujemo da je ne biste prepoznali na ulici. Osmeh i kikice kojima je očarala svet, danas su mnogo drugačiji.

Kako je nastala Pipi Duga Čarapa?

Pipi Duga Čarapa je izmišljena od strane švedske spisateljice Astrid Lindgren, a prvi put se pojavila u istoimenoj knjizi 1945. godine.

screenshot-34.jpg
Printscreen/Youtube 
I dalje ima magičan osmehfoto: Printscreen/Youtube

Astrid Lindgren je inspiraciju za Pipi dobila pričama koje je pričala svojoj kćeri Karin dok je bila bolesna i ležala u krevetu. Karin je izrazila želju da se čita o devojčici koja je snažna, nezavisna i drugačija od ostalih, što je Lindgren obradila stvarajući Pipi kao neobičnu, veselu i neustrašivu devojčicu koja živi bez roditelja i uživa u avanturama sa svojim konjem i majmunom.

Kurir.rs/I.M.