Norvešku kraljevsku porodicu potresa skandal nakon što je otkriveno da je posinak budućeg kralja, Marijus Borg Hoibi optužen da je navodno fizički napao 20-godišnju devojku u njenom domu i pretio da će joj zapaliti odeću.

27-godišnji sin princeze Mete-Marit, Marijus Borg Hoibi, sada se suočava sa optužbama za fizičko nasilje. Nakon više od 30 sati u pritvoru, pušten je na slobodu i preti mu kazna do godinu dana zatvora. Marijus je devojku "napao psihički i fizički", a ona je hospitalizovana zbog potresa mozga, prenosi People.

Otkako je prošle nedelje objavljena vest o njegovom hapšenju, pa je bio u pritvoru 30 sati, jedna od njegovih bivših devojaka, nekadašnja Plejboj manekenka Džulijan Snekestad, rekla je da ju je takođe "mentalno i fizički zlostavljao" dok su bili u vezi, piše Daili Mail.

Manekenka je na svom Instagram storiju napisala: "Sada više ne biram tišinu... Ovo se dešavalo i ranije. I mora odmah da prestane."

Norveški mediji objavili su danas fotografije iz stana u kojem se dogodio incident, a na fotografijama se vidi nož zaboden u zid i polomljen luster.

Dva anonimna izvora takođe su rekla da policija ima audio snimke na kojima posinak prestolonaslednika zove devojku i „preti da će joj zapaliti odeću i stvari”. Borg Hoibi negira optužbe, navodi The Times.

Uhapšen 4. avgusta

Uhapšen je 4. avgusta ispred zamka Skaugum, rezidencije porodice norveškog prestolonaslednika.

Nakon vesti o hapšenju, njegova bivša devojka Džulijana oglasila se na društvenim mrežama.

„Poslednjih nekoliko dana bilo je čudno i bolno. U poslednjih nedelju dana primila sam brojne telefonske pozive i poruke... u vezi mog bivšeg. Prvo bih želela da kažem da su moje misli sa onima koji su pogođeni ovim slučajem. Iako su najbliža porodica i prijatelji znali za to, odlučila sam da više neću ćutati. Jer zapravo ne mogu više ćutati."

"I da vam odgovorim na vaše sumnje: da. I ja sam ranije bila izložena njegovom psihičkom i fizičkom nasilju. Psihičko nasilje je za mene bilo najbrutalnije. Ne delim ovo jer želim sažaljenje ili da se fokus prebaci na mene... To se već događalo. On se sada mora zaustaviti", glasila je njena objava.

Podsetimo, Marijus je sin Mete-Marit iz njenog prvog braka, a očuh mu je budući kralj Norveške, princ Hokon. Princ Svere Magnus i princeza Ingrid Aleksandra su njegovi brat i sestra.

(Kurir.rs/JutarnjiList/M.F.)

Bonus video:

Kurir Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save