Asistent slavnog glumca Metjua Perija, Kenet Ivamasa priznao je tužilaštvu da je ubrizgao glumcu smrtonosnu dozu ketamina.

Ivamasa priznao da je ubrizgao glumcu deogufoto: Profimedia

Kako je saopštilo Kalifornijsko tužilaštvo Ivamasa je 7. avgusta priznao krivicu, za nelegalnu distribuciju ketamina zbog koje je preminuo Peri. Takođe, on je priznao da je Periju više puta ubrizgavao ketamin bez medicinske obuke.

To je uradio i onog dana kada je Peri preminuo.

Kako je tužilaštvo saopštilo Ivamasa (59) je sklopio zaveru sa Sangom, Flemingom i Plasensijom da ilegalno nabave ketamin i distribuiraju ga Periju.

Ivamasa je Periju dao najmanje 27 injekcija ketaminafoto: Profimedia

Prema optužnici, Ivamasa je Periju dao najmanje 27 injekcija ketamina tokom poslednjih pet dana njegovog života, uključujući tri poslednja injekcija za koje tužioci tvrde da su dovele "do njegvoce smrti".

25 godina mu je bio desna ruka, a o njemu se skoro ništa ne zna

Ivamasa je bio osoba od najvećeg poverenja Periju, a na svom LinkedIn profilu naveo da je radio za glumca više od 25 godina.

Bio mu je desna ruka 25 godinafoto: Profimedia

U svojoj biografiji je kratko napisao: "Uspevam u haotičnim situacijama koje zahtevaju red. Diskretan sam, odan i poštujem apsolutnu poverljivost."

On ga je pronašao mrtvog

Metju Peri pronađen je mrtav u svom đakuzijufoto: nobyline@backgrid / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Podsećamo, beživotno telo glumca u đakuziju pronašao je upravo asistent. Njih dovjica živeli su zajedno u poslednjem periodu, a kako su tada pisali svetski mediji pokušao je da ga spasi.

(Kurir.rs/I.M.)