Pet osoba optuženo je da se dovode u vezu sa smrti glumca Metjua Perija poznatog glumca iz serije “Prijatelji”.

Kako je saopštilo tužilaštvo reč je o Jasvin Sanga, za koju se navodi da je poznata kao “Kraljica ketamina”, doktor Mark Čavez, Erik Fleming, doktor Salvador Plasencia i glumčev asistent Kenet Ivamasa.

Zloglasni lekar

profimedia0898980556.jpg
Patrick T. FALLON / AFP / Profimedia 
Kalifornijsko tužilaštvo otkrilo je sve detaljefoto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Među ovim imenima nalazi se i lekar koji je mogao da spreči smrt glumca, a izabrao je da ćuti. Kako su naveli na konferenciji doktor Salvador Plasencia mogao je da spreči sve ovo.

Doktor je par dana pre smrti primetio da se glumac "zaledio", odnosno nije mogao da kontroliše svoje telo nakon što se predozirao ketaminom, tvrde tužioci.

Rugao se glumcu i hteo da ga "očerupa"

profimedia0898960914.jpg
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia 
Glumac je nađen mrtav u kadifoto: Gabriel BOUYS / AFP / Profimedia

Plasencia je imao dozvolu da prepisuje i primenjuje ovaj lek, ali mu je bila potrebna pomoć drugog lekara da bi održao korak sa ogromnim količinama koje je zvezda "Prijatelja" konzumirala u nedeljama pre nego što je umro u oktobru prošle godine.

Kako su istakli, Plasencia je pokazao prezir prema preminulom glumcu. U momentu kada je njegova zavisnost postajala sve jača, on je upitao kolegu:

"Pitam se koliko će ovaj moron da plati za nove tablete".

Ipak, 16 dana pre smrti glumac se predozirao ketaminom.

profimedia0829849538.jpg
Los Angeles County Medical Examiner’s Office / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 
Izveštaj sa obdukcije koji pokazuje prekomernu dozu ketaminafoto: Los Angeles County Medical Examiner’s Office / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Hajde da to više ne radimo“, nervozno je rekao Perijevom pomoćniku, međutim nisu odustali, već su nastavili sa ilegalnom distribucijom ketamina i preteranim ubrizgavanjem, prenosi Dejli Mejl.

Naplaćivali mu lek 2.000 doalra, pa mu ubrizgali 27 jedinica za 5 dana

Lekar iz San Dijega Mark Čavez, 54, priznao je da je preusmerio zalihe sa svoje klinike ispunjavajući lažne recepte po nalogu Plascensia. Njih dvojica su naplaćivali Periju bočicu ketamina 2.000 dolara, iako košta 12.

profimedia0803139680.jpg
Profimedia 
Asistent mu je ubrizgao 27 jedinicafoto: Profimedia

Kako su dodali tužioci na konferenciji Peri je potrošio 55.000 dolara na ketamin poslednjih dva meseca pre smrti, a njegov asistent mu je isti ubrizgavao sve vreme.Poslednjih pet dana života ubrizgao mu je 27 jedinica, zbog čega je i umro.

(Kurir.rs/I.M.)