Slavni glumac Patrik Svejzi preminuo je 2009. godine usled raka gušterače. Imao je 57 godina i, čini se, ljubav celog sveta. On je neposredno pred smrt i govorio o svojoj borbi.

Poznat po svojim ulogama u seriji "M.A.S.H." iz 1981. godine i filmu "Prljavi ples" iz 1987. godine, koji mu je donio svetsku slavu i učinio ga jednim od najvećih seks simbola Holivuda. Njegova karijera ostala je upamćena i nakon njegove smrti.

profimedia0378739069.jpg
Profimedia 
Patrik Svejzi proslavio se filmom "Prljavi ples"foto: Profimedia

Simptome bolesti osetio je 2007. godine

Prve simptome, rekao je, osetio je 2007. godine i to u toku proslave Nove godine. Bio je sa suprugom, spisateljicom Lisom Niemi (65) sa kojom je bio u braku od 1975. godine i sa kojom nije imao dece.

patrik-svejzi-profimedia0030085844.jpg
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 
PAtrik je dugo krio bolestfoto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

"Pio sam šampanjac, a kao da sam pio kiselinu, imao sam osećaj kao da mi je u telu živa rana i da na nju sipam kiselinu", rekao je, a dijagnozu je dugo krio od svih dok on i supruga ne vide kako će se sa time boriti. Međutim, mediji su došli do tih informacija i objavili da mu je ostalo navodno samo par nedelja života.

Tek nakon Patrikove smrti, saznali su se grozni detalji i to kako je živeo pred kraj borbe sa opakom bolešću. Patrikovi prijatelji tada su medijima rekli da ga je supruga držala poput zatvorenika na ranču i da je branila bilo kome da dođe u posetu.

"Zanemarivala ga je čim bi im Patrikov mlađi brat Don okrenuo leđa. Satima ne bi bila kod kuće, a kada bi Don došao, zatekao bi Patrika u fekalijama i urinu. Ako bi se Patrik i Lisa posvađali, šamarala ga je i grebala" izneli su njegovi prijatelji uz tvrdnje da je ona navodno varala Patrika ali i da veza i pre Patrikove smrti nije funkcionisala jer je navodno Lisa pokušavala da nametne potpuni kontrolu Patriku.

Udovica tvrdila kako ga je majka zlostavljala

patrik-svejzi-lisa-niemi.jpg
Profimedia 
Udovica Patrika Svejzija govorila je o porodičnom nasiljufoto: Profimedia

Patrikova udovica Lisa Niemi otkrila je u dokumentarcu "Ja sam Patrik Svejzi“ da je njegov život bio daleko od savršenog. Lisa je izjavila da je njegova majka, Petsi Svejzi, tokom njegove mladosti bila fizički nasilna prema njemu.

"Znala je biti veoma nasilna", otkrila je Lisa.

Patrik je Lisi ispričao da je njegova majka tukla njega tokom njegovog detinjstva, a rekao joj je i da se to nasilje završilo kada je na njegov 18. rođendan Petsi nasilno držala svog sina na podu, dok je njegov otac Dežsi nije intervenisao i rekao Petsi da će se razvesti ako nastavi sa nasiljem.

"Nikada ga više nije udarila nakon toga", dodala je Lisa.

(Kurir.rs/Najžena/M.J)

Bonus video:

kurir televizija MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam