Cela Francuska se oprašta od ikone filma Alena Delona, koji je preminuo juče u 88. godini života. Ispred njegove kuće okupili su se brojni obožavaoci, koji su doneli cveće.

Slike koje obilaze svet

kuca-alena-delona-profimedia0899737049.jpg
Serge Arnal / Starface / Profimedia 
Slike vile Alena Delona koje obilaze svetfoto: Serge Arnal / Starface / Profimedia

Ograda vile preplaljena je buketima ruža, a čini se da će cveća tek biti, budući da kolone ljudi ne prestaju da stižu. Ovaj francuski umetnik još za života je istakao da ne želi nikakvu nacionalnu počast na sahrani.

U par navrata je izrazio želju da bude sahranjen u blizini svojih pasa na svom imanju u Dušiju u centralnoj Francuskoj gde je umro.

profimedia0899724682.jpg
GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedia 
Fanovi opkolili vilu Alena Delonafoto: GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedia

A kako su saopštili sahrana čuvenog francuskog glumca zakazana je za 28. avgust. Opelo će se održati u katoličkoj crkvi Sen Sulpis, a Delon će biti sahranjen na groblju Per Lašez u Parizu.

Služba će početi u 10 sati ujutru i biće privatna, po želji porodice.

Spomenik kulture

Francuski predsednik Emanuel Makron nazvao ga je „francuskim spomenikom” koji je „igrao legendarne uloge i naterao svet da sanja”.

profimedia0814093400.jpg
Adel Production - Marianne Productions - Mars Film / Christophel Collection / Profimedia 
Bio je ikona filmafoto: Adel Production - Marianne Productions - Mars Film / Christophel Collection / Profimedia

Delon je, naravno, dominirao na naslovnim stranicama francuskih novina u ponedeljak, a mnoge od njih prikazuju portrete glumca u najboljim godinama.

novine-o-alen-delonu-profimedia0899812009.jpg
Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia 
Poslednji samurajfoto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

"Poslednji samuraj", napisao je Le Figaro na naslovnoj strani, pozivajući se na jednu od njegovih najpoznatijih uloga, kao zagonetnog ubice u trileru Žan-Pjera Melvila iz 1967. godine "Le Samouraj".

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir TV "ČEKALI SMO DA SE OVO DOGODI!" Glumac iz Njujorka o SKANDALU KOJI TRESE AMERIKU: Britanski princ je u NAJVEĆEM PROBLEMU (VIDEO)