Metju Peri i njegov pomoćnik Keni Ivamasa potrošili su najmanje 55.000 dolara na 55 bočica ketamina i srodnih injekcija 29 dana pre glumčevog fatalnog predoziranja u 54. godini 28. oktobra 2023.

foto: Printscreen YouTube

Istraga je otkrila da je Ivamasa često slao poruke tražeći anestetike od svojih dobavljača, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ivamasa, jedan od pet osoba uhapšenih u vezi sa Perijevom smrću, jednom se sastao sa glumcem i dr Salvadorom Plasensijom na parkingu, gde je glumcu ubrizgan ketamin.

Ivamasa i Plasensija su razmenili hiljade dolara za boce ketamina, navodi se u izveštajima, uz napomenu da je Plasensija ubrizgao Periju ketamin u više navrata u njegovoj kući. Plasensija je u jednom slučaju ubrizgao čuvenom Čendleru ketamin „u roku od nekoliko sati“ nakon što mu je prethodno već ubrizgan.

foto: Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dvostruka doza dovela je do porasta Perijevog sistolnog krvnog pritiska na opasnan nivo, zbog čega glumac „nije mogao da govori ili da se kreće“.

Ivamasa je Periju ubrizgao šest doza u jednom danu, a još 18 puta u naredna tri dana, navodi se u izveštajima. Na dan smrti, Periju je tri puta ubrizgan ketamin, navodno po sopstvenom zahtevu.

Peri je primao tretmane ketamina za depresiju od svog lekara, ali nije mogao da dobije onoliko koliko je želeo. Plasensija je poslalo poruku prijatelju doktoru u San Dijegu, Marku Čavezu, koji je pristao da mu nabavi ketamin.

„Pitam se koliko će ovaj moron da plati“, poslao je Plasensija poruku Čavesu. Njih dvoje su se sreli istog dana u Kosta Mesi u Kaliforniji - na pola puta između Los Anđelesa i San Dijega - i razmenili najmanje četiri bočice ketamina.

foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Plasensija se vratio u Perijevu kuću, gde mu je Ivamasa platio 4.500 dolara u gotovini za bočice. Plasensija je Periju dao dve injekcije ketamina i uputio Ivamasu kako da sam daje injekcije glumcu. U narednom periodu, Ivamasa je stalno naručivao nove doze ketamina za slavnog glumca i sam mu ih ubrizgavao. 10. oktobra je odvezao Perija do javnog parkinga u Long Biču u Kaliforniji gde su se sastali sa doktorom. Prodao im je još ketamina i dao injekciju Periju dok je glumac sedeo u automobilu. Istog dana, Ivamasa je tražio još više droge od novog dilera ketamina, dopirući do Erika Fleminga, Perijevog poznanika.

Fleming je 11. oktobra poslao poruku Ivamasi da može dobiti ketamin od žene koju poznaje. Ta žena bila je poznata svojim mušterijama kao kraljica ketamina.

Dana 12. oktobra, Plasensija je otišao u Perijevu kuću, gde mu je isplaćeno 21.000 dolara u gotovini. Dok je tamo ubrizgavao ketamin Periju, glumac se odmah ukočio i krvni pritisak mu je skočio. Asistent je rekao da mu je doktor rekao: 'Hajde da to više ne radimo.'

foto: Profimedia

U narednom periodu Periju je svakodnevno ubrizgavano više doza ketamina. Naplaćivali su Periju bočicu ketamina 2.000 dolara, iako košta 12.

Dana 28. oktobra, oko 8:30 ujutru, delujući po Perijevom nalogu, Ivamasa mu je dao injekciju.

foto: Los Angeles County Medical Examiner’s Office / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Oko 12:45, Ivamasa je dao Periju drugu dozu za dan, a glumac je počeo da gleda film. Nešto pre 13:30, Ivamasa je Periju dao treću i poslednju injekciju dok je Peri sedeo u đakuziju.

'Upucaj me velikom dozom', Ivamasa se seća da mu je Peri rekao. Pomoćnik je zatim otišao da obavlja poslove.

foto: Profimedia

Oko 16 časova, Ivamasa se vratio kući i pronašao Perija licem nadole u ​​đakuziju. On je skočio unutra, povukao Perija do stepenica i pozvao hitnu. Hitna pomoć je stigla nekoliko minuta kasnije i proglasila Perija mrtvog. Mrtvozornici su rekli da je ketamin bio primarni uzrok njegove smrti, dok je utapanje sekundarni uzrok.

Ivamasa se izjasnio krivim za zaveru za distribuciju ketamina. Fleming se izjasnio krivim za distribuciju ketamina što je dovelo do smrti. Obojica sarađuju sa tužiocima.

(Kurir.rs/DailyMail/M.F.)

Bonus video:

Kurir televizija DROGA IZ KINE UBILA 100.000 AMERIKANACA! Fentanil došao na Balkan: Ovo su za medije poručili iz kancelarije za borbu protiv droge