Filmska legenda Alen Delon preminuo je u 88. godini, posle duge i teške bolesti, a poslednji meseci života nisu mu prošli mirno, s obzirom na to da su njegova deca vodila pravi rat oko nasledstva.

Šta javnost zna o deci čuvenog glumca? Stariji sin Entoni Delon (59) plod je ljubavi legendarnog glumaca i njegove supruge Natali. Rođen je u Los Anđelesu, a odrastao u Francuskoj. Entonijev deda po ocu Fransoa Fabien Delon bio je direktor bioskopa Le Régina. Unuk ga je video samo jednom, kada je imao dve godine. Baka po ocu Edit Arnold radila je u farmaceustskoj industriji.

entoni-delon.jpg
Profimedija 
Entoni Delonfoto: Profimedija

Entonijev deda po majci bio je vlasnik transportne kompanije u Maroku. Takođe se nisu često viđali. Sin Alena Delona bavi se glumom i otac je tri ćerke - dve je dobio u braku sa bivšom suprugom, dok je treća plod veza sa jednom plesačicom iz Pariza.

profimedia0434664457.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Entoni je svojevremeno bio u vezi sa Stefani od Monaka, ćerkom Grejs Keli i Renijea III, pa je malo falilo da se Alen Delon orodi sa kneževskom porodicom, ali je život imao drugačiji scenario.

Među filmovima u kojima je glumio sin Alena Delona izdvajaju se naslovi: "A Thron in the heart", "Desert od Fire", "Amour de Femme", "Paris Connections".

Alenu Delonu je veza sa Rozali van Bremen, bivšom glumicom i danskom novinarkom, donela sina Alena Fabijena Delona (30), koji je postao model i glumac. Od 2015. je ambasador Diora, a četiri godine kasnije je kao koautor objavio novelu "De la race des seigneur". Glumio je u "Les Rencontres d'après minuit", "Der Doppelgänger", "Capitaine Marleau".

Alen Delon mlađi ima oko 90.000 pratilaca na Instagramu, a poslednji put se na popularnoj društvenoj mreži oglasio u decembru 2023. i to fotografijom na kojoj je i njegov slavni otac.

Jedan od najvećih glumaca svih vremena u vezi sa danskom novinarkom dobio je i ćerku Anušku (33). Zanimljivo je da je rođena sa različitom bojom očiju, plavom i braon. I ona se kao njena braća bavi glumom, talenat su nesumnjivo nasledili od oca, dok je u slučaju Entonija i majčina genetika uradila svoje.

Braća Delon tvrde da je testament daleko povoljniji za njihovu sestru Anušku i da će ona dobiti polovinu celokupnog nasledstva.

alen-delon.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Anuška je imala samo 12 godina kada se pojavila sa ocem u filmu "Le Lion", dok su 2011. zajedno nastupili na pozornici Théâtre des Bouffes-Parisiens. Ćerka Alena Delona u braku je sa Džulijanom Derajmsom, sa kojima ima četvorogodišnjeg sina.

Anuška, kao i njen polubrat, još se nije oglasila na Instagramu povodom smrti oca.

U centru pažnje je i unuka Alena Delona Alison le Borhes (37), ćerka Entonija Delona i poznata manekenka koju mnogi porede sa slavnim dedom.

(Kurir.rs/BlicŽena/M.F.)

Bonus video:

kurir televizija SRPSKI GLUMAC DIREKTNO IZ NJUJORKA: MOGUĆE JE DA ĆE TRAMP VLADATI IZ ZATVORA! Bio sam član porote, znam kako to izgleda