Sin slavnog košarkašaMedžika Džonsona privlači veliku pažnju u američkoj javnosti.

Medžik je jedan od najboljih NBA igrača svih vremena, dok je njegov sin I Džej rijaliti zvezda, koji ne krije da je homoseksualac. I Džej se oblači kao žensko i trudi se da se tako i ponaša, a u jednom intervjuu je objasnio da ne želi da menja pol.

foto: Profimedia

"Savršeno mi je udobno u mom telu i znam 100 odsto da neću menjati pol", rekao je u jednoj emisiji.

Irvin Džonson, poznatiji kao I Džej, rođen je 1992. i dobio je ime po svom ocu i dedi. Pre 11 godina javno je saopštio da je gej, nekoliko godina ranije otkrio je to i svojoj porodici. Kasnije je učestvovao u rijaliti programima Rich Kids of Beverly Hills i EJNYC.

Medžikova supruga je priznala da legendarni košarkaš u prvi mah nije dobro podneo opredeljenje svog sina, ali da mu je već sledećeg dana pružio podršku. I sam Medžik Džonson je nekoliko puta isticao da prihvata I Džeja takvog kakav je i ne smeta mu njegov stil odevanja, ali je priznao da mu je isprva bilo teško da prihvati da je gej.

foto: Profimedia

Čuveni sportista i njegov sin govorili su o tome kako razotkrivanje homoseksualnosti nije bilo lako. Ej Džej je 2014. za People izjavio da su njegovi roditelji, iako su "prilično već znali" da je homoseksualac, bili zabrinuti zbog reakcije javnosti. “Mama nije htela da me mnogo ispituje. Samo sam im rekao da ću raditi šta želim bez obzira šta ljudi govore".

foto: Profimedia

"Volim sebe takvog kakav jesam. Srećan sam i zadovoljan sa sobom. Uvek sam govorio - ako se neko ne oseća dobro u svom telu, treba nešto da preduzme po tom pitanju. Ja se ne osećam kao da sam u pogrešnom telu. Osećam da je ovo telo u kom treba da budem. Ne osećam potrebu za promenom. Siguran sam u ono što želim sto posto. Osećam se prijatno u svojoj koži i volim svoje telo", rekao je a preneo Wanted.

foto: Profimedia

Slavni košarkaš je 2023. primio nagradu "The Elizabeth Taylor Commitment to End AIDS" na Beverli Hilsu. Zahvalio se supruzi, "najlepšoj ženi na svetu", i tom prilikom javno podržao sina:

"I samo želim da vam zahvalim jer sada podržavamo našeg neverovatnog sina Ej Džeja koji je predivan homoseksualac. Ustani, EJ! Sjajan si EJ!".

Medžik Džonson je igrao za Lejkerse od 1976. do 1991, pet puta je osvojio šampionski prsten, a karijeru je završio kada je saznao da je HIV pozitivan.

Inače, I Džej je začet samo nekoliko meseci nakon što je Medžiku dijagnostikovan HIV, ali je na sreću rođen zdrav.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

Kurir televizija NBA: Nikola Jokić ponovo najbolji u pobedi Denvera