Zbog predoziranja lekovima puklo mu je debelo crevo: Metju Periju lekari su davali 2 odsto čanse za preživi, on se ponovo navukao
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

glumac nije mogao protiv zavisnosti

Zbog predoziranja lekovima puklo mu je debelo crevo: Metju Periju lekari su davali 2 odsto čanse za preživi, on se ponovo navukao

Pop kultura -

Glumac Metju Peri pronađen mrtav u bazenu kuće u kojoj je živeo, u Los Anđelesu 28. oktobra, 2023. godine. Od tada svet poznatih potresaju nove informacije o njegovoj smrt. Nedavno je pokrenuta i istraga u kojoj je uhapšeno nekoliko osoba zbog sumnje da su učestovali u njegovoj smrti. Među njima je i njegov asistent koji mu je dopremao ketamine u velikim količinama.

Sada su ponovo u žižu javnosti došli i glumčevi raniji intervjiu u kojima je iznosio zaista potresne detalje svoje borbe sa zavisnošću od alkohola i lekova. Rekao je, na primer, kako mu je zloupotreba opioidnih lekova izazvala pucanje debelog creva. Završio je u bolnici i dve nedelje bio u komi.

Pokrenuta istraga povodom smrti Metjua Perija
Pokrenuta istraga povodom smrti Metjua Perijafoto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

"Lekari su mojoj porodici rekli da imam dva odsto šanse da preživim. Stavili su me ECMO uređaj, koji radi umesto tvog srca i pluća" ispričao je ranije glumac.

Koliko je strašna bila njegova zavisnost moglo se videti i u intervjuu za magazin People pre dve godine. Protiv nje borio se bukvalno decenijama. Otkrio je da je imao 14 operacija na želucu koje su ostavile niz ožiljaka na stomaku, te da je devet meseci, zbog kolostome, morao da koristi kesu. Njegov lekar mu je rekao da će kesu verovatno morati da koristi do kraja života ako ponovo uzme lekove.

Glumac nije otkrio kada se otreznio, ali je rekao da je sada "prilično zdrav" i da živi "dan po dan". Rekao je i kako je sve to želeo da podeli "kada budem siguran da ponovo ne idem na mračnu stranu".

Metju Peri godinama se borio sa zavisnosti
Metju Peri godinama se borio sa zavisnostifoto: SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Morao sam da pričekam da sve to zapišem sve dok nisam bio prilično trezan, daleko od aktivnog alkoholizma. Najvažnije mi je bilo da znam da ću pomoći ljudima ", rekao je.

Ispričao je i kako je njegova zavisnost od alkohola počela kada je imao 24 godine, u prvoj sezoni "Prijatelja", dodajući da je do 34. godine "potpuno zaglibio". Otkrio je kako je jedno vreme uzimao 55 Vicodina, opioidnih lekova protiv bola, dnevno. Strašno je smršao, pao je na 62 kilograma, i nije mogao da prestane. Srećom, kolege iz serije su "imale razumevanja" i bile "strpljive", pa nije dobio otkaz. Tokom devete sezone Metju je bio trezan, a te godine je takođe bio nominovan za najboljeg glumca u seriji.

Metju Peri imao je oscilacije tokom snimanja serije Prijatelji
Metju Peri imao je oscilacije tokom snimanja serije Prijateljifoto: Printscreen YouTube

Peri je potrošio 55.000 dolara na ketamin koji mu je pomenuti lekar isporučio dva meseca pre smrti glumca, a Ivamasa je Metjuu dao 27 injekcija ketamina za samo pet dana.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

04:50

SVETSKI NAUČNICI ZABRINUTI: Opaka bolest sve više prisutna kod mladih! Onkolog otkrio GLAVNE neprijatelje savremenog čoveka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track