U novoj biografiji britanske kraljice Elizabete II otkrivene su mnoge stvari između ostalog i njeno mišljenje o porodici Tramp.

ap-dominic-lipinski-pool01-ap-dominic-lipinski.jpg
AP / Dominic Lipinski / Pool 
Kraljica Elizabeta mislila je da je Tramp nepristojanfoto: AP / Dominic Lipinski / PooL

Naime, u pomenutom delu, kraljica Elizabeta II za života je dva puta ugostila bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i njen generalni zaključak jeste da je "veoma nepristojan".

Kako je navedno na portalu "Times", pokojnoj kraljici se nije dopalo to što je Donald sve vreme gledao preko njenog ramena, jer je ona to protumačila kao da traži nekog interesantnijeg.

profimedia0442428760.jpg
Profimedia 
Tvrdila je da je stalno gledao preko njenog ramenafoto: Profimedia

"Tokom svoje vladavine, njeno visočanstvo je zabavljalo mnoge kontroverzne strane lidere, uključujući Bašara al Asada, Roberta Mugabea, Idi Amina, Donalda Trampa, japanskog cara Hirohita i Vladimira Putina. Možda nije smatrala njihovo društvo prijatnim, a možda je čak i diskretno izgovorila koju reč neodobravanja," napisao je Kreg Braun u novoj knjizi "Putovanje oko kraljice".

ap-matt-dunham03-ap-matt-dunham.jpg
AP / Matt Dunham 
Nije razumela ni njegov brak sa Melanijomfoto: AP / Matt Dunham

Kreg je, takođe, naveo da je kraljica verovala da njegov brak sa suprugom Melanijom „neka vrsta aranžmana“ jer joj nije bilo jasno zašto bi Melanija inače ostala u braku sa njim.

Nasuprot kraljičinom mišljenju, bivši američki predsednik svojevremeno je izjavio da misli da je bio jedan od kraljičinih omiljenih gostiju.

donald-tramp-melanija-tramp-profimedia0890745759.jpg
Patrick T. FALLON / AFP / Profimedia 
Mislila je da je ovo lažni brakfoto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Podsetimo, Donald Tramp i pokojna kraljica Elizabeta II prvi put su se sreli u julu 2018. godine, kada je američki predsednik prisustvovao čajanki u zamku Vindzor. Mimo toga što joj je nezainteresovano gledao preko ramena, Donald je odmah na početku čajanke ostavio kraljicu, koja je tada imala 92 godine, da ga čeka na vrućini celih 10 minuta dok je on radoznalo zagledao počasnu stražu.

ap-doug-mills-pool01-ap-doug-mills.jpg
AP / Doug Mills Pool 
Ostavio je da čeka na vrućinifoto: AP / Doug Mills Pool

Nakon kraljičine smrti, 8. septembra 2022. godine, Donald i Melanija Tramp su izdali saopštenje u kojem su naveli da će zauvek poštovati vreme koje su proveli sa njom, kao i da nikada neće zaboraviti njeno prijateljstvo, mudrost i fantastičan smisao za humor.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani