Legendarni glumac Alen Delon, koji je preminuo u 88. godini, biće sahranjen u subotu, rekao je za AFP katolički sveštenik koji će služiti opelo.

novine-o-alen-delonu-profimedia0899812009.jpg
Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia 
Francuska odala počast Alen Delonufoto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Nije naveo ni mesto ni vreme za ceremoniju, ali su francuski informativni kanali CNevs i BFMTV rekli da će se ona održati u 17:00 (15:00 GMT) u Douchi-Montcorbon, selu u centralnoj Francuskoj gde je Delon imao imanje okruženo visokim zidovima i gde je proveo svoje poslednje godine.

Delon je rekao da ne želi nacionalni memorijalni događaj, već sahranu u blizini njegovih pasa na svom imanju u Douchiju.Za takvo sahranjivanje na privatnom imanju potrebna je, međutim, posebna dozvola lokalnih vlasti. Nije bilo jasno da li je takvo ovlašćenje dato.

Poslednja želja

alen-delon-profimedia0287298021.jpg
Jacques Citles / Roger Viollet / Profimedia 
Bio je ikona filmafoto: Jacques Citles / Roger Viollet / Profimedia

Proslavljeni francuski glumac, Alen Delon, preminuo je u nedelju u 88. godini, a jedna od njegovih poslednjih želja bila je da ga sahrane sa njegovim omiljenim psom.

Naime, slavni glumac veoma je bio vezan za svog belgijskog ovčara Luba, koji je ušao u 10. godinu, što se smatra poznim godinama za pse. Iz tog razloga, Alen je tražio od svoje porodice da ga, odmah po njegovoj smrti, uspavaju i sahrane zajedno sa njim.

profimedia0434900115.jpg
Profimedia 
Tražio da ga sahrane sa psomfoto: Scott Garfitt/BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, kada se pročulo za njegovu želju, aktivisti za prava životinja organizovali su bučan protest zbog čega je porodica Delon odlučila da se ogluši o Alenovu poslednju želju i ostavi psa u životu.

Aktivisti su se, čak, ponudili da pronađu novi dom za Delonovog psa, ukoliko porodica više nije voljna da brine o njemu, međutim porodica se tome usprotivila i odlučila da će negovati psa do kraja njegovog života.

profimedia0899724682.jpg
GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedia 
ispred njegove kuće redoci obožavaocafoto: GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedia

"Upravo sam razgovarao sa Anuškom Delon (ćerkom) i ona mi je rekla da neće to uraditi, da je Lubo deo porodice i da će biti zadržan. Pas neće biti uspavan," rekao je portparol fondacije Brižit Bardo, a preneod "The Guardian".

(Kurir.rs/I.M.)