Džej Lo 3 puta bogatija od Bena: Bračni par se razvodi i deli ogromnu imovinu bez predbračnog ugovora, a evo koliko su "teški"
Foto: screenshot Youtube/Dunkin

na računu bezbroj nula

Džej Lo 3 puta bogatija od Bena: Bračni par se razvodi i deli ogromnu imovinu bez predbračnog ugovora, a evo koliko su "teški"

Pop kultura -

Svetska pop senzacija Dženifer Lopez podnela je zahtev za razvod od supruga, glumca Bena Afleka, nakon dve godine braka. Njih dvoje nisu potpisali predbračni ugovor, a postavlja se pitanje kako će podeliti imovinu procenjenu na 640 miliona dolara.

Ben Aflek, Dženifer Lopez
foto: Twitter/goldengateblond

Sajt "Celebrity net worth" koji se bavi procenom bogatstava poznatih ličnosti, objavio je i procene vrednosti imovine Džej Lo i Bena. Naime, Benova imovina procenjena je na 150 miliona dolara, a imovina njegove još uvek zakonite supruge na neverovatnih 400 miliona, skoro tri puta više.

Posle višemesečnih spekulacija o razvodu braka, glumica je u utorak podnela zahtev za razvod braka, a kako prenosi Dejli Mejl, njih dvoje nisu potpisali predbračni ugovor, koji bi rešio problem imovine.

Kako dalje navodi pomenuti list, kao datum razdvajanja bračnog para naveden je 26. april, a zahtev je podnet na godišnjicu braka 20. avgusta.

Odsustvo predbračnog ugovora ukazuje na to da bi zarada koju su zvezde ostvarile tokom dve godine zajedno klasifikovana kao "imovina stečena u zajednici".

Kuća se deli na pola

Zajednička kuća od 60,85 miliona
Zajednička kuća od 60,85 milionafoto: Profimedia

Par će morati da se dogovori samo oko jedne vredne imovine. A reč je o zajedničkoj kući od 60,85 miliona dolara na Beverli Hilsu u Kaliforniji koju su kupili prošle godine.

Bivši par je kuću - koja ima 12 spavaćih soba i 24 kupatila - u junu procenio na 65 miliona dolara prilikom oglašavanja, a zatim ga je ponovo stavio na listu nakon nedavnih renoviranja za 68 miliona dolara.

Ova kuća je oglašena prošlog meseca za prodaju, nakon što su obavljeni dalji radovi na prebivalištu, za šta je Lopezu i Afleku trebalo dve godine da izaberu.

Zajednička kuća od 60,85 miliona
Zajednička kuća od 60,85 milionafoto: Profimedia

Vila se prostire na 38.000 kvadratnih metara, a zakon o državnom porezu mogao bi da igra ulogu u povećanju cene, pošto Kalifornija oporezuje kuće prodate za najmanje 10 miliona dolara sa naplatom od 5,5%.

Aflek se odselio iz kuće na Beverli Hilsu i od tada je uložio 20,5 miliona dolara na vilu u Pasifik Palisadesu u Kaliforniji.

Nema alimentacije

U sudskim dokumentima, Lopez je rekla da se odriče izdržavanja supružnika i zatražila je od suda da ni Afleku ne daje nikakvo izdržavanje.

Dženifer Lopez, Ben Aflek
foto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Lopez i Aflek 'mesecima pokušavaju da se nagode', a insajderi su rekli da su pregovori s vremena na vreme bili 'sve oštriji', pri čemu se njih dvoje nisu direktno međusobno pregovarali.

Lopezova je platila mnoge troškove tokom dvogodišnjeg braka, rekli su insajderi za Radar Online u julu, napominjući da je Aflek 'gunđao zbog trošenja novca.'

Izvori su za Radar Online rekli da je usred rastanka Lopez osećala da je Ben Aflek 'oteo' deo od njenog bogatstva i da je kasnije 'zahtevala punu inventuru onoga što je ona potrošila u odnosu na ono što je on potrošio i želi da joj vrati sav novac koji je ona "uložila".

Dženifer Lopez i Ben Aflek
Dženifer Lopez i Ben Aflekfoto: River / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Insajder je primetio da je Lopezova potraga za finansijskom nadoknadom bila direktan odgovor na Aflekovo ponašanje usred kraja veze.

- Da je ostao u braku kao dobar dečko, ona ne bi imala ništa protiv. Ali on ju je napustio i na kraju, Dženifer uvek dobija nadoknadu i sada je spremna da igra tvrdoglavo - navodi izvor.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

00:28

Dženifer Lopez i Ben Aflek se ponovo verili: Latino diva lepe vesti podelila na Tviteru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track