Naš poznati glumac Branko Janković omiljen u Sarajevu: Društvo mu pravi popularna koleginica koja je sve oduševila stajlingom
Foto: Nemanja Nikolić

Zanimljivo

Naš poznati glumac Branko Janković omiljen u Sarajevu: Društvo mu pravi popularna koleginica koja je sve oduševila stajlingom

Pop kultura -

Glumac Branko Janković gost je Sarajevo film festivala. On je deo glumačke ekipe serije "Tander".

Sarajevo Film Festival, Aida Bukva
foto: Nemanja Nikolić

Društvo na crvenom tepihu mu je sinoć pravila koleginica Aida Bukva. "Tender" je stikom koji prati rad državne agencija za sprovođenje javnih nabavki. U središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po nama dobro poznatom "nacionalni ključ" modelu: Srbin, Hrvat i Boranac. Tri potpuno različita karaktera, potpuno različite političke vizije, potpuno različitih pogleda na svet su prinuđeni da rade zajednički posao i dele zajednički prostor, tj. kancelariju.

Sarajevo Film Festival, Aida Bukva
foto: Nemanja Nikolić

Aida igra sekretaricu, a rođena sestra je pevačice Anabele. Ona je glumica Kamernog teatra 55 Sarajevo.

- Život glumice u Bosni se ne razlikuje drastično od Srbije. Mada, kod vas se više poštuju umetnost i kult umetnika. Umetnost se u Bosni ne smatra uspešnom profesijom. Uspešni su bankari, advokati, lekari, stomatolozi, fudbaleri... Trgovci su najuspešniji. Slikovito ću objasniti kako živi jedna glumica. U jednoj predstavi dolaze tri vile da ispune želju jednoj devojčici i na kraju dolazi zla vila koja kaže: „Dabogda bila glumica u Sarajevu“ - govorila je još 2015. godine za Kurir.

Sarajevo Film Festival, Aida Bukva, Branko Janković
foto: Nemanja Nikolić

- Tako je bez ikakvog preterivanja! Glumice imaju mnogo manje posla od glumaca. Predstave su uglavnom muške. Filmovi takođe. Postoji ta vrsta seksizma koja se vidi svugde u svetu. S druge strane, žene su brojniji konzumenti umetnosti. One kupuju pozorišne ili bioskopske karte. Bosna nije progresivna sredina. To je posledica rata. Zbog rata postala je i mediokritetska sredina.

Bonus video:

02:41

PREMIJERA SERIJE SABLJA U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU! Ekskluzivan intervju Dragana Mićanovića: Ovo sam radio iz srca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track