"Ovo je užasno opasno, možemo ostati bez deteta, jer žene nisu..." Glumica Jelena Veljača napravila pometnju i razbesnela majke
Foto: screenshot

video

"Ovo je užasno opasno, možemo ostati bez deteta, jer žene nisu..." Glumica Jelena Veljača napravila pometnju i razbesnela majke

Pop kultura -

Glumica Jelena Veljača je gostujući u podkastu "Mame kod Lane" otvoreno govorila o životu i majčinstvu u četrdesetima i pedesetim godinama. Govorila je bez dlake na jeziku, a njeni stavovi izazvali su oprečne reakcije javnosti.

Jelena Veljača
foto: Damir Dervišagić

- Dugo odlažemo majčinstvo i ako se zavedemo pričama 'Naomi Kembl je rodila dvoje dece u pedesetoj, zaista nam se može dogoditi da ostanemo bez deteta. Jer mi ne znamo da li je Naomi Kembel zamrznula svoja jajašca sa 23 godine i mi ne znamo kako je ona došla do te dece nego nam se samo predstavlja, što mislim da je užasno opasno i potpuno pogrešno, ta priča rodila je sa 50.

- Ali nisu žene plodne sa 50 godina i to što je dostupno možda Naomi ili nekoj drugoj ženi koja je privilegovana jednostavno, nije dostupno danas svima nama - rekla je u podkastu "Mame kod Lane".

Oprečne reakcije

Reakcije nisu izostale, a brojni korisnici su pohitali da podele svoje iskustvo.

"Hajde da budemo realne, sa 40 smo bliže menopauzi nego idealnim godinama za rađanje. Energija, opuštenost i zdravlje daleko je kvalitetnije u 20-im nego u 40. Možemo mi glumiti da su 40. neke nove 30., ali unutrašnje organe ne možemo pomladiti nikakvim tretmanima", glasi jedan od komenatara koji se izdvojio u masi.

Sa druge strane bilo je o onih koji nisu razumeli glumicu, te su izneli malo drugačiji stav.

"Dobro ova priča ide u krajnost, priča o 50 godina, kada većina žena ulazi u menopauzu. To je krajnost, ali ne vidim zašto se osuđuju žene koje u srednjim 30 i 40 rađaju decu. Jesu to više godine za rađanje, ali ako je žena zdrava fizički i vodila je računa o sebi celi život, nema problema...

Mislim, žena sa 20 koja ima pet pridruženih bolesti, ima manje šanse da zatrudni od starije... Nije baš sve do godina. Drugo, žene su svakako zrelije u 30. nego 20. tako da ima prednosti kasnije roditeljstvo, ne samo mane. A sad, ako netko s 30 ne može, verojatno nije mogao ni sa 20, vi to ne znate, ja više slučajeva znam da mlađi ne mogu da imaju decu" glasio je još jedan komentar.

Ko je Jelena Veljača?

Jelena Veljača je hrvatska je glumica, producentkinja, scenaristkinja i kolumnistkinja. U pozorištu je poznata po predstavi "Tirza ili slast na ustima šumskog demona" u pozorištu Gavela, 2004. godine.

Nakon toga na pozorišne daske nije stala 10 godina sve do predstave "Prava stvar".

Veliku pažnju javnosti privukao je njen ljubavni život. Podsetimo, Jelena Veljača je pre 3 godine stala na ludi kamen sa partnerom Vitom Turšićem i to joj je treći brak.

Ona se pre njega udavala dva puta, a oba braka trajala su po tri godine.

Za Janka Popovića Volarića udala se 2009. godine nakon dvogodišnje veze, a rastali su se 2012. godine. Tri godine kasnije, 2015., udala se za Dražena Čučeka s kojim danas ima ćerku Lenu.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track