Slika sa naslednicom otkrila Titovu nežnu stranu: Isplivala Brozova fotka sa unukom, evo kako ona sada izgleda i čime se bavi
Foto: A2227 Sanden / DPA / Profimedia

emotivno

Slika sa naslednicom otkrila Titovu nežnu stranu: Isplivala Brozova fotka sa unukom, evo kako ona sada izgleda i čime se bavi

Pop kultura -

Aleksandra Saša Broz (56), jedna od naslednika doživotnog jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita, često se priseti svog dede i podeli porodične uspomene na društvenim mrežama.

saša broz
saša brozfoto: Foto: Facebook/Saša Broz

Josip Broz Tito imao je četvoro dece iz dva braka, pa samim tim i brojne potomke. Saša je ćerka Aleksandra Miše Broza, mlađeg od dvojice sinova Josipa Broza Tita.

Josip Broz Tito sa unukom Sašom Broz
Josip Broz Tito sa unukom Sašom Brozfoto: Printscreen/TikTok/josip.broz.tito222

Rođen je u maršalovom braku s drugom suprugom Hertom Haas. Saša je danas poznata hrvatska pozorišna i televizijska rediteljka.

Saša neretko priča o svom dedi Titu. Rođena je u Zagrebu, a u detinjstvu se zaljubila u klasičan balet. Njeni roditelji nisu razumeli njeno interesovanje za ples, ali ju je deda podržavao i zahvaljujući njemu upisala je baletsku školu. Obrazovanje je nastavila na Državnoj akademiji koreografije u Moskvi, gde je završila osnovne i postdiplomske studije. Povreda stopala prekinula je njenu karijeru balerine, a po povratku u Hrvatsku upisala je studije režije na Akademiji dramskih umetnosti. Počela je da režira već na drugoj godini fakulteta.

saša broz
saša brozfoto: Facebook

Radila je u više pozorišta u Hrvatskoj poput Narodnog pozorišta i dramskog teatra "Gavella" kao i u pozorištima u BiH, najviše u Tuzli. Režirala je 50. Pulski festival, a nakon što je dve godine radila u Istarskom pozorištu u Puli. Bila je član ekipe Radiotelevizije Hrvatske gde se bavila sinhronizacijom animiranih filmova. Bila je zaposlena i u Narodnom pozorištu "Ivan pl. Zajc" u Rijeci.

Povodom 40 godina od Titove smrti, 2020. godine, izjavila je list Gloria da je najviše vremena sa dedom provodila leti na Brionima, kao i da je njemu najbitnije bilo da ona bude dobar đak. Zbog odličnog uspeha u školi poklonio joj je papagaja Kokija.

"Bilo mu je važno je, kao što znate, moj deda nema formalno završeni fakultet. Međutim, obrazovao je sam sebe, bio je poliglota, imao fotografsko pamćenje i bio sto koraka ispred svih ostalih", rekla je rediteljka i dodala: "Odrasla sam na Medveščaku u istom stanu gde i danas žive moji roditelji. Išla sam u školu pešice jer je bila doslovno iza ugla roditeljskog stana kao i na balet. Moji roditelji su zaslužni da se osim po genetici i poznatom prezimenu nisam izdvajala u odnosu na drugu decu. Beskrajno sam im zahvalna na tome. Tu i tamo bih imala koji slobodan dan više u školi, samo zato što bi deda iamo kap slobodnog vremena pa je bilo logično da se ja uklapam u njegov raspored".

Sara Has
Sara Hasfoto: Printscreen Instagram

Saša sa poznatim hrvatskim glumcem ima ćerku Saru Has (30) koja je scenograf, pa sa majkom sarađuje i poslovno. Sarin otac je poznati glumac Ranko Zidarić, zvezda popularne serije ‘Naša mala klinika’.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

09:05

TITO NARUČIO BOMBARDOVANJE BEOGRADA 1944. TEPIH BOMBAMA? Eksperti šokirali tvrdnjama: Postojao je SKRIVENI MOTIV Vrhovnog štaba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track