Francuski tužioci traže suđenje Depardjeu zbog navodnog silovanja: Optužila ga glumica koja je 47 godina mlađa od njega
Foto: THIERRY ROGE / AFP / Profimedia

ČEKA SE ODLUKA SUDA

Francuski tužioci traže suđenje Depardjeu zbog navodnog silovanja: Optužila ga glumica koja je 47 godina mlađa od njega

Pop kultura -

Pariski tužioci zatražili su u četvrtak od istražnog sudije da odobri da se filmska legenda Žerar Depardje (75) suoči sa suđenjem za navodno silovanje glumice, uoči drugog suđenja protiv njega koje bi trebalo da se održi u oktobru. Depardje je pod istragom od 2020. nakon što je glumica Šarlot Arno rekla da ju je silovao i napao u dva navrata 2018. u svom domu u Parizu.

Iako je istraga prvobitno odbačena 2019, Arno se uspešno zalagala za njeno ponovno otvaranje sledeće godine, a Depardje je optužen u decembru 2020. Nakon detaljne istrage o optužbama za silovanje i seksualni napad, sada će istražni sudija odlučiti hoće li se suočiti s njima. Advokat koji zastupa Depardjea nije odgovorio na AFP-ov zahtev za komentar.

Žerar Depardje
foto: JPG Films / No Money Productions / AFP / Profimedia

Oglasila se advokatica glumice

Advokatica Šarlot Arno rekla je da je potez "rezultat duge istrage koja je uspela da prikupi dokaze koji potvrđuju reči njene klijentkinje". Dodala je da je to bio "veliki korak napred ispunjen nadom" za Arno, koja sada ima 28 godina. Sama Arno je na mreži X napisala da joj je "izuzetno laknulo i dirnula ju je" vest da je zatraženo suđenje.

"Ovo mi daje nadu za ono što sledi, ali sam izuzetno oprezna" pre odluke sudije, dodala je.

Žerar Depardje
foto: Thierry Roge / Zuma Press / Profimedia

Depardje negirao optužbe

Depardje, legenda francuske kinematografije već decenijama, negirao je niz optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje poslednjih godina. "Nikada, ali nikad, nisam zlostavljao ženu", napisao je u pismu objavljenom u konzervativnom dnevniku Le Figaro prošlog oktobra u vezi s optužbama Arno.

"Žena je došla u moj dom... ušla je u spavaću sobu svojom voljom. Danas kaže da je silovana", napisao je Depardje.

Predsednik Emanuel Makron neočekivano se uključio u raspravu u decembru, rekavši da je Depardje suočen s "progonom" i da bi i za njega trebala da važi pretpostavka nevinosti. Glumac se u oktobru suočava sa suđenjem za navodne seksualne napade na dve žene tokom snimanja filma 2021.

U januaru je bivša pomoćnica produkcije podnela krivičnu prijavu protiv Depardjea zbog navodnih seksualnih napada tokom snimanja 2014. godine. Ta istraga je zatvorena jer je navodni zločin zastareo, zajedno s tužbom glumice Helene Daras za navodni seksualni napad 2007. godine.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video:

03:12

KULTNI I KONTROVERZNI AMERIČKI FILM INSPIRISAN JE DOMAĆIM OSTVARENJEM ŽIKE PAVLOVIĆA! Đorđević: Sam reditelj je to priznao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track