Dok Holivud nedeljama bruji o šokantnoj smrti glumca Metjua Perija, mnogi su se podsetili kako ovo nije jedina misteriozna smrt koja je poslednjih godina potresla svet glume.

Naime, mlada glumica Britani Marfi u jeku slave pronađena je mrtva. Njen lep pronašla je majka 20. decembra 2009. godine. Prema prvim objavljenim informacijama, uzrok smrti bili su upala pluća i anemima. Međutim, skoro šest meseci kasnije isti simptomi bili su navedeni kao uzrok smrti i njenog supruga Sajmona Mondžeka. Tu je klupko počelo da se odmotava.

britani-marfi0094165174.jpg
MGM / Entertainment Pictures / Profimedia 
Misterija smrti Britani Marfifoto: MGM / Entertainment Pictures / Profimedia

Prve sumnje i nova toksikološka ispitivanja

Glumičin otac Anđelo Bertoloti prvi je izneo sumnje u ove rezultate. On je zatražio nova toksikološka ispitivanja jer je posumnjao da su supružnici otrovani.

U organizmu Britani Marfi pronađena je znatno veća koncentracija deset teških metala, nego što je uobičajno. Teški metali inače se nalaze u sredstvima za trovanje pacova ili ubijanje insekata.

"Čvrsto verujem da je u kući bilo buđi, o kojoj se pričalo, a nikada nije konačno utvrđeno, da je polako trovala Britani i Simona i da su uzimali lekove da bi se izborili sa simptomima. Međutim, postoje teorije zavere o njihovoj smrti, uključujući teorije da je Britani otrovana", govorio je novinar koji se bavio praćenjem slučaja.

britani-marfi-sajmon-mondzek-profimedia0023227694.jpg
Tony Echevarria, PacificCoastNewsVideo.com / Pacific coast news / Profimedia 
Šokantne sumnje o umešanosti glumičinog muža u njenu smrtfoto: Tony Echevarria, PacificCoastNewsVideo.com / Pacific coast news / Profimedia

Šok sumnje o aferi majke i muža

Kako je vreme prolazilo postojale su razne sumnje. Išlo se toliko daleko da su mnogi smatrali kako je Britani zapravo ubijena. Međutim, tu nije kraj šok informacijama.

Svoje poslednje dane Britani nije provela u bolnici, na lečenju, već u porodičnoj kući sa suprugom Sajmonom Mondžekom i majkom Šeron Marfi. Sajmon je glumici bio agent, menadžer i šminker, a čak je imao uvid u njene kontakte, zbog čega joj je stalno menjao brojeve telefona i ograničavao joj pristup istom, takođe i mejlu.

britani-marfi-profimedia0426800409.jpg
Jenny Roberts / Newscom / Profimedia 
Šta se desilo sa Britani Marfifoto: Jenny Roberts / Newscom / Profimedia

U dokumentarcu "Šta se dogodilo, Britani Marfi?" otkriveno je da su on i Šeron Marfi bili izuzetno bliski, a postoje sumnje da su i spavali zajedno, što je podstaklo teoriju o njihovoj eventualnoj umešanosti u smrt glumice.

Jedno vreme se pričalo i da je Sajmon taj koji je ubio Britani jer ju je koristio zbog novca. Brzo su se venčali, a on je on nje krio da ima dvoje dece, ali ju je i izolovao od porodice, prijatelja i poslovnih kontakata.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

instagram/kilimara Trudna Marija Kilibarda bez šminke pazari na pijaci