Fatalna glumica koja je zaludela Holivud do poslednjeg dana krila je tajnu o bolesti: Dva meseca nakon smrti sve je otkriveno
Foto: Profimedia

Nije želela da iko zna

Fatalna glumica koja je zaludela Holivud do poslednjeg dana krila je tajnu o bolesti: Dva meseca nakon smrti sve je otkriveno

Pop kultura -

Američka glumica Rakel Velč ostavila je velikog traga u Holivudu. Karijeru joj je obeležila uloga moderne akcione heroine kojom je otvorila vrata velikog uspeha. U februaru prošle godine saopšteno je da preminula je u 82. godini.

Međutim, mnogi nisu znali jednu veliku tajnu koju je skrivala do poslednjeg dana. Dva meseca nakon smrti otkriveno je sa kakvim se sve zdravstvenim problemima suočavala čuvena Rakel.

Rakel je doživela srčani zastoj. Takođe, borila se s Alchajmerovom bolešću, piše u smrtovnici koju je na uvid dobio TMZ. Velč je umrla u 2.25 sati 15. februara, a nakon smrti je kremirana. Nikada nije javno otkrila da se bori s Alchajmerom.

Rakel Velč krila je do poslednjeg dana da ima Alchajmer
Rakel Velč krila je do poslednjeg dana da ima Alchajmerfoto: Profimedia

Poslednjih godina živela je povučeno. Poslednji put je viđena u julu 2022. godine, kada je išla na manikir na Beverli Hilsu.

Velč je postala svetski seks simbol tokom 1960-ih, u sećanju mnogih kao pećinska žena u oskudnom bikiniju u filmu Milion godina pre nove ere (One Million Years B.C) iz 1966. Džo-Rakel Tehada, kako joj je pravo ime, rođena je 1940. u Kaliforniji, gde je pobedila na takmičenju za tinejdž mis, a kasnije počela da radi na televiziji kao voditeljk vremenske prognoze.

Ljubavni život Rakel Velč

Rakel je bila seks simbol
Rakel je bila seks simbolfoto: Profimedia

Velč se 1959. udala za svoju ljubav iz srednje škole, Džejmsa Velča, s kojim je dobila dvoje dece, Dejmona Latejn. Džejms i Rakel Vekč razišli su se 1962. i razveli 1964; ali je njegovo prezime zadržala zauvek. Tri godine nakon razvoda udala se za producenta Patrika Kertisa, od kog se razvela 1972. Godine 1980. udala se za producenta Andrea Vajnfelda, od kog se razvela 1990. Glumica se 1999. udala za Ričarda Palmera, vlasnika picerije Mulberry Street, ali se zatim rastala od njega 2003. i kasnije razvela. Tada je odučila da se više neće udavati.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

01:41

Kalinić se popeo na Tvrđavu i zauzeo Niš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track