Ališa Silverstonpoznata je po svojoj ulozi u Šer Horovic u filmu "Clueless", ali i ne samo po tome. Ova slavna glumica (47) privlači pažnju javnosti svojim neobičnim tehnikama roditeljstva i veganskim načinom života.

Naime, Silverstonova je otkrila da njen sin Bear i dalje spava u istom krevetu sa njom:

"Ja sam mama puna ljubavi. Verujem u ljubav, verujem u prirodu, a naše društvo se plaši prirode i ljubavi," rekla je ona i dodala da će verovatno upasti u nevolje zbog toga što to tako javno kaže, ali da je baš briga.

Kada je Bear bio beba, Silverstonova ga je hranila hranom koju je već sama žvakala.

"On bukvalno puzi preko sobe da mi napadne usta ako jedem," napisala je uz njihovu fotografiju na svom blogu kada je Bear imao 10 meseci, a prenosi Stil.

Poznata je kao pobornica prava životinja i veganka. Sina odgaja na biljnoj ishrani. Obožavaju da kuvaju zajedno, a Silverstonova veruje da uključivanje Beara u taj proces mu daje bolje razumevanje odakle i kako dolazi hrana.

Silverstounova je Beara dobila sa Kristoferom Jareckim još 2011. godine. I ako je nekoliko godina kasnije usledio razvod ostali su u odličnim odnosima i zajedničkim roditeljstvom se bave kao pravi profesionalci. Svakodnevno se viđaju i imaju odličnu komunikaciju sa sinom.

Bear pored toga što kuva sa mamom, kad god imaju slobodno vreme idu u duge šetnje i bave se jogom. Ponekad se čak i kupaju zajedno.

Zbog ovakvih metoda često je bila meta kritika poznatih psihologa.

"Njeno preterano privrženo roditeljstvo može dovesti do problema s granicama kad je dečakov razvoj u pitanju. Trebala je da prestane da deli krevet s njim puno ranije, već u njegovom uzrastu od pet godina," smatra psihološkinja Rina Patel.

"Kad dete počne da preispituje razliku u polovima, uđe u pubertet i/ili počne da pokazuj neprijatnost, treba prestati s tom praksom zajedničkog spavanja. To može biti već u uzratsu od pet godina. Tzv. produženo roditeljstvo može da stvoriti preteranu zavisnost, ograniči razvoj nezavisnosti i dovede do problema u drugim odnosima, uostalom, zbog toga jednoga dana može da postane i meta maltretiranja," ispričala je Patel za Daily Mail.

Da li vi puštate svoju decu da spavaju sa vama? Sa koliko godina ste prestali da spavate sa roditeljima?

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje