Prelepa manekenka nestala je usred noći: Vodila je dvostruki život, a istraga je pokazala surove detalje - nikada nije pronađena
Foto: Printskrin/Tviter

da li ste znali?

Prelepa manekenka nestala je usred noći: Vodila je dvostruki život, a istraga je pokazala surove detalje - nikada nije pronađena

Pop kultura -

Prelepa australijska manekenka i plesačica misteriozno je nestala pre 30 godina. Ravel Balmajn se svaki trag gubi 5. novembra 1994. godine.

Ova fatalna lepotica pred sobom je imala uspešnu budućnost, a mnogi su joj predviđali zvezdanu karijeru. Međutim, u jednoj noći se sve promenilo. Ravel je samo nestala i decenijama kasnije niko o njoj ništa ne zna.

U istrazi o nestanku rečeno je da je svedok čuo visok vrisak i škripu guma u ​​noći kada je žena iz Sidneja nestala. Ravel nije viđena od 5. novembra 1994. godine. Istraga iz 1999. godine utvrdila je da je umrla od ruke osobe ili njoj nepoznatih osoba. Tom upitu je rečeno da je popodne pre njenog nestanka odvezena u Red Tomato Inn u Kingsfordu u 19 časova. U ponedeljak, u svom uvodnom obraćanju za drugu istragu, advokat koji pomaže Metjuu Džonstonu SC rekao je da Balmejn radi kao poslovna pratnja, koristeći se pseudonimom Miša, ali da planira da se bavi plesom u inostranstvu.

5. novembar 1994. bila je poslednja noć koju je nameravala da radi pre nego što je otputovala u inostranstvo u Japan“, rekao je Džonston.

„Postojao je i dokaz da je želela da se nađe sa prijateljima pre nego što krene u inostranstvo. Gospodin Džonston je u istrazi rekao da je uzbuna podignuta kada nije uspela da se nađe sa svojom majkom na železničkoj stanici u Njukaslu, kako je planirano sledećeg dana. Trebalo je da se nađe sa majkom u Njukaslu u 11 sati, ali nije stigla", rekao je on.

Dvostruki život otkriven je nakon nestanka

Šta se desilo sa Revel Balmajn
Šta se desilo sa Revel Balmajnfoto: Printskrin/Jutjub

Kasnija istraga je otkrila da je Revel živela dvostruki život, što ju je, kako mnogi smatraju, koštalo života. U vreme nestanka pripremala se za polugodišnju turneju u Japanu, a to veče je trebala da se nađe s prijateljicom na piću. Nikada se nije pojavila. Kada se sledeći dan nije pojavila da se pozdravi s majkom pre odlaska, podignuta je uzbuna.

Istraga je pokazala da je Revel vodila dvostruki život i radila kao eskort dama, a to veče je trebala da se nađe s klijentom Gevinom Samerom. On je trebao biti njen posljednji klijent jer je Revel navodno bila zaljubljena i razmišljala o tome da prestane sa svojim tajnim poslom.

Samer je policiji priznao da se to veče našao s Revel, no tvrdio je da ju je odvezao do restorana, gde joj se gubi svaki trag. Policija je u okolnim ulicama pronašla njene ključeve, torbicu sa šminkom i jednu cipelu, zbog čega je u javnosti prozvana Pepeljugom.

Ponovno pokretanje istrage i novi detalji

Nagrada od milion dolara ponuđena je 2022. godine, što se poklopilo sa novom istragom. Zamenici državnog mrtvozornika Džoan Bapti rečeno je da će službenik zadužen za tu istragu dati ažuriranu izjavu istrazi. Gospodin Džonston je rekao da će kao rezultat njegove istrage „ispitati ključne svedoke, uključujući i jedan broj svedoka koji nisu ispitani“. Advokat koji je pomagao rekao je da je jedan svedok čuo komešanje u noći kada je gospođa Balmajn nestala u noći.

Čula je glasno klizanje kočnica iz automobila, praćeno etničkim muškim glasovima koji su se svađali. Usledio je kratak, oštar i visok ženski vrisak. Videla je tamno obojeni Holden Commodore i procenila je da su vozač i suvozač ispred i tri do četiri osobe na [zadnjem] sedištu. Rekla je da je drugi automobil išao istom brzinom pored komodora", samo su neki od detalja iznetih u istrazi.

Rekao je da su drugi svedoci pronašli pejdžer, Medicare karticu i bankovnu karticu, a da je dete pronašlo drugu cipelu. Gospodin Džonston je rekao da je u vreme kada je nestala, gospođa Balmejn imala dugove i da je navodno "radila" dok je bila na poslovima pratnje, zadržavajući nešto novca za sebe. Rekao je da se mora prihvatiti da je Revele Balmain mrtva, ali uzrok smrti i ko je možda bio umešan nisu poznati.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

04:11

Da li roditelji mogu biti pravno kažnjeni za reči koje su izgovorili u afektu? Psiholog i advokat analiziraju suđenje Blažića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track