Odrastao u maloj sobi bez vrata, trpeo zlostavljanje oca alkoholičara: U 10. godini zakoračio u svet slave, a onda je pakao počeo
Glumac Makoli Kalkin imao je teško detinjstvo, Foto: Profimedia

nije mu bilo lako

Odrastao u maloj sobi bez vrata, trpeo zlostavljanje oca alkoholičara: U 10. godini zakoračio u svet slave, a onda je pakao počeo

Pop kultura -

Američki glumac Makoli Kalkin bio je najveća zvezda '90. godina prošlog veka.

Imao je samo 10 godina kada se proslavio kao Kevin MeKalister u popularnom filmu "Sam u kući", a po toj je ulozi i do danas ostao najpoznatiji.

Makoli je rođen 26. avgust 1980. godine, a juče je proslavio svoj 44. rođendan. Odrastao je u Njujorku s roditeljima i šestoro braće i sestara. Živeli su u malom stanu i spavali u sobi bez vrata.

"Pretpostavljam da nismo mogli da priuštimo vrata," rekao je jednom prilikom Makoli za "Njujork" magazin, a preneo "Story".

Makoli Kalkin, Glumac, Sam u kući
foto: Profimedia

Njegov otac, Kit Kalkin, bio je alkoholičar koji je zlostavljao porodicu. Nakon Makolijevog uspeha, uzeo mu je svu zaradu pa ga terao da glumi čak i kada dečak to nije hteo.

"Ja sam masno zarađivao, ali Kit me je terao da spavam na kauču, jer je jednostavno mogao i želeo je pritom da pokaže ko je glavni," prisetio se svojevremeno glumac, koji je i nakon velike zarade i slave još nekoliko godina ostao da živi sa porodicom u istom malom stanu.

Otac je dugo manipulisao njegovim životom, ali Makoli je sa 15 godina odlučio da više ne želi da mu roditelji budu staratelji, tvrdeći da može sam da se brine o sebi i svom bogatstvu, koje je tada bilo procenjeno na 13 miliona dolara. Sa roditeljima, ocem Kitom i majkom Patrišom, navodno od tada nije izgladio odnos.

Makoli Kalkin, TV Ekran, Holivud, Glumac
foto: Jordan Strauss 2

Ubrzo nakon toga Makolijeva karijera krenula je nizbrdo pa su počeli i njegovi problemi sa opijatima. Popularnost mu je opadala, a producenti nisu znali šta da rade s njim, pa je odlučio da se povuče iz glume. Premda je imao novac, detinjstvo mu je uskratilo školovanje, pa je hteo da nastavi s istim. Nažalost, narkotici su ga ubrzo uzeli pod svoje.

Znao je da troši i po šest hiljada dolara mesečno na kokain, a čak je i uhapšen zbog posedovanja marihuane, pa osuđen na godinu dana uslovne kazne.

Kroz težak period prošao je i posle raskida sa glumicom Milom Kunis, koja ga je ostavila nakon 8 godina veze.

Makoli Kalkin
foto: Stefan / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Makoli je u tom periodu uzimao drogu i antidepresive. Srećom, od tada je uspio da pobedi zavisnost, ali svojevremeno je izjavio i da "nikada ne bi postao ono što jeste da se nije drogirao."

Glumac je, od 2017. godine, u vezi s Brendom Song, takođe glumicom koja je stekla slavu kao dete.

Par je, u maju 2021. godine, dobio sina kojeg su nazvali Dakota, po pokojnoj sestri slavnog glumca, koja je 2008. godine preminula u tragičnoj nesreći kada ju je udario automobil. U decembru 2022. godine dobili su još jednog sina kojeg su nazvali Karson. Početkom te godine su se i verili, ali nije poznato da su još stali pred oltar.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

01:28

MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track