Lekari ostali u šoku kad su ugledali telo Majkla Džeksona na obdukcionom stolu: Otkrilo se ono što je godinama krio
Foto: Youtube printscreen

NJEGOVA SMRT JE POTRESLA SVET

Lekari ostali u šoku kad su ugledali telo Majkla Džeksona na obdukcionom stolu: Otkrilo se ono što je godinama krio

Pop kultura -

Osim po neverovatnom talentu, Majkl Džekson će zauvek ostati upamćen i po teškim trenucima koji su obeležili njegov život i karijeru. Kao dete, Džekson je pretrpeo teško zlostavljanje od strane svog oca, zbog čega je povraćao svaki put kad bi ga video. Otac ga je tukao bičem, psovao ga i terao mu strah u kosti. Sumnja se da se zbog toga Džekson u odraslom dobu družio s dečacima jer se bojao društva starijih.

Zato je kupio ranč Neverland temeljen na Petru Panu i dečacima koji nikad ne odrastu. U početku se činilo da Majkl samo pokušava da vrati detinjstvo u kom nikada nije mogao da uživa. Međutim, mračne optužbe pojavile su se 1993. godine, kada ga je Evan Čendler optužio za zlostavljanje svog 13-godišnjeg sina Džordana. Majklovo osiguravajuće društvo nagodilo se izvan suda za 15 miliona dolara.

Majkl Džekson
foto: Fiona Hanson / PA Images / Profimedia

Sledećih godina nizale su se optužbe za zlostavljanje dece od strane popularnog pevača, da bi ga sud 2005. godine proglasio nevinim. Bilo kako bilo, odnos Majkla Džeksona s decom nije bio toliko naivan jer im je bilo dozvoljeno da spavaju s njim u krevetu, ali nikada nije dokazano da ih je seksualno zlostavljao.

Tokom mladosti Majkl Džekson je imao tamnobraon, afroameričku put, ali mu se 1980-ih koža značajno prosvetlila. Kada su ga ispitivali, Majkl je tvrdio da ima stanje koje se zove vitiligo. Godinama kasnije, njegov obdukcijski izveštaj potvrdilo je tu tvrdnju.

Majkl Džekson
foto: PHOTOlink / Everett / Profimedia

Vitiligo je redak kožni poremećaj koji se manifestuje mrljama koje se neprestano šire i menjaju oblik. Džekson je pokušavao da izjednači ton svoje kože kremom koja se zove Porcelain. Bio je i vrlo blizak sa svojim dermatologom, dr Arnoldom Klajnom. Čak se oženio njegovom medicinskom sestrom Debi Rou, koja mu je kasnije rodila decu, Majkla Džuniora i Paris Dekson.

Iako se činilo da ima gustu, crnu kosu, Majkl je bio ćelav i nosio je perike od 1984. godine. Sve je to posledica nezgode na setu kada se na bini zapalio i ostao bez kose. Pevač je trajno istetovirao šiške na čelu, kako bi preko njih mogao da nosi periku. Osim toga, usne su mu bile tetovirane crvenom bojom.

Majkl Džekson
foto: Eugene Adebari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Imao je 50 godina kad je umro, a estetske korekcije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo. Obdukcija je kasnije pokazala da je pevač imao strašne rane i ožiljke po celom telu. S obzirom na to da je zbog anoreksije jeo samo jedan manji obrok dnevno, autopsija je u njegovom želucu pronašla samo gomilu tableta. Cela koža mu je bila išarana, što je potvrdilo da zaista boluje od vitiliga.

(Kurir.rs/ Stil/ L. S.)

Bonus video:

02:33

ADVOKAT ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ ZA KURIR: Nije svako lišavanje života ubistvo, obdukcija ključna za utvrđivanje uzroka smrti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track