Majku je mrzela, otac joj je iznuđivao novac: Ko je bila Marija Kalas o čijem je životu snimljen film predstavljen u Veneciji?
Foto: Wikipedija

divan glas, teška sudbina

Majku je mrzela, otac joj je iznuđivao novac: Ko je bila Marija Kalas o čijem je životu snimljen film predstavljen u Veneciji?

Pop kultura -

Na aktuelnom 81. Filmskom festivalu u Veneciji premijerno je prikazan film "Marija" o životu operske dive Marije Kalas koju glumi Anđelina Džoli.

Anđelina Džoli glumi Mariju Kalas
Anđelina Džoli glumi Mariju Kalasfoto: ullstein bild / - / Profimedia, AP Joel C Ryan

Ova umetnica imala je veoma buran život te ni ne čudi što je mnogima bila inspiracija.

Detalji života grčko-američke dive, koja je rođena kao Marija Ana Cecilija Sofija Kalogeropulu, a umrla 16. septembra 1977. godine, razotkrivena je u nedavno objavljenoj knjizi koja otkriva šokantne detalje o tragičnom privatnom životu jednog od najvećih operskih soprana svih vremena. "Diva: Nepoznati život Marije Kalas", autorke Lindze Spens, uključuje nepoznate detalje o njenom legendarnom braku sa grčkim tajkunom Aristotelom Onazisom

Mrzela je svoju majku

Diva neverovatnog glasa
Diva neverovatnog glasafoto: Profimedia

U pismima koje je Kalas pisala svojim bliskim prijateljima, govorila je o ponašanju svoje majke tokom rata.

- Kalas je mrzela svoju majku, koja je tokom rata radila kao prostitutka i pokušavala da je preda nacističkim vojnicima - ističe Spensova.

Knjiga takođe otkriva da je njena majka novinarima prodavala priče o životu soprana i ucenjivala divu sa njima kako bi imala finansijsku dobit.

Majka Kalasove jednom je napisala: „Znaš li šta filmske zvezde skromnog porekla rade kada se obogate? Prvih mesec dana troše novac da kupe dom za roditelje i da ih razmaze. Šta imaš da kažeš na to, Marija?"

-Da mi je dugo bila prava majka, volela bih je - napisala joj je Kalasova u odgovoru.

Mariji Kalas mnogi su zavideli
Mariji Kalas mnogi su zavidelifoto: Profimedia

Tragično, poznati sopran nije dobila ljubav ni od svog oca, već samo nefunkcionalan odnos koji je trajao do samog kraja. Otac joj je jednom napisao da umire u bolnici za siromašne, kako bi iznudio novac od nje, a zapravo je bio tek lakše bolestan.

- Umorna sam od sebičnosti mojih roditelja i njihove ravnodušnosti prema meni. Ne želim da imam bilo kakav odnos sa njima - ogorčeno je napisala Kalasova svojevremeno.

(Kurir.rs/Ona/M.J)

Bonus video:

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track