Gole grudi Čoline ljubavi videla cela Juga: Posle "Žikine dinastije" nestala, pevač joj posvetio najtužniju pesmu, evo gde je sad
Foto: printscreen/youtube

neprepoznatljiva je

Gole grudi Čoline ljubavi videla cela Juga: Posle "Žikine dinastije" nestala, pevač joj posvetio najtužniju pesmu, evo gde je sad

Pop kultura -

U "Drugoj Žikinoj dinastiji" u moru devojaka koje su prodefilovale Mišinim stanom svi pamte komšinicu sa sprata ispod koju je tumačila Jasna Orneli Beri.

Jasna Orneli Beri glumila je vatrenu komšinicu
Jasna Orneli Beri glumila je vatrenu komšinicufoto: printscreen/youtube

U minijaturnom ljubičastom kupaćem se penje uz merdevine do Mišine (Nikola Kojo) terase, nakon čega slede njeni vreli kadrovi. Sprat ispod spava njen pijani suprug Paja kojeg je glumio Mima Karadžić.

U jednoj od scena joj pada čaršaf kojim je bila pokrivena i ukazuju se njene obnažene bujne grudi. Tadašnja javnost nije prestajala da bruji o toj sceni, a mnogi su čestitali Jasni na hrabrosti.

Njene vrele scene sa Mišom svi pamte
Njene vrele scene sa Mišom svi pamtefoto: printscreen/youtube

Ipak, nakon toga je nestala sa scene ili se nama bar tako učinilo. Jasna već decenijama živi i radi u Sarajevu, a pojavila se i u filmu "U zemlji krvi i meda" Anđeline Džoli.

Velika ljubav Zdravka Čolića

Ova dramska umetnica osvojila je srce omiljenog muzičara tokom 70-ih godina prošlog veka, kada su oboje živeli u Sarajevu.

Danas ima 70. godina
Danas ima 70. godinafoto: Antonio Balic / imago stock&people / Profimedia

Glumica se nedavno pojavila na Sarajevo film festivalu, a za ovu priliku, Jasna je izabrala crnu lepršav haljinu, koja je otkrila njenu vitku figuru u 70. godini, a čitavo veče nije skidala osmeh sa lica.

Bili smo mladi...

O velikoj ljubavi sa Zdravkom Čolićem govorila je nedavno za medije.

- Upoznali smo se veoma mladi, davno. Išli smo u Skenderiju, u Dom omladine, koji je okupljao talente, a tu nisu bili samo muzičari, već i glumci, slikari. Družili smo se i tu sam se zaljubila. Po prvi put svi imamo prve ljubavi i on će uvek imati deo u mom srcu koji je rezervisan samo za njega, posebno zato što sam imala divno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života - istakla je.

Posvetio joj je jednu od njelepših pesama

Zdravko Čolić joj posvetio jednu od najemotivnijih pesama
Zdravko Čolić joj posvetio jednu od najemotivnijih pesamafoto: Live Production

Iako su im se putevi razišli, nakon rata sudbina je odabrala da se ponovo spoje i to u Beogradu. Jasna je taj susret opisala kao veoma emotivan i dodala da joj je Čola posvetio pesmu "Noć mi te duguje".

Ko je Jasna?

Jasna je rođena 1954. u Zenici. Glumila je u „Žikinoj dinastiji“, „Nafaki“, „Grbavici“, „U zemlji krvi i meda“ i drugim filmovima. Njena najpoznatija uloga je Maca u „Lepoti poroka“, gde ima scenu sa Mimom Karadžićem, u kojoj izgovara čuvenu rečenicu: „Jesi ti pop ili je*ač.“

Još osamdesetih godina Jasna se udala za poznatog baletskog umetnika i koreografa Tončija Marinića, s kojim ima sina Vuka, koji je danas poznati glumac.

Sarajevom je kružila priča da su sve devojke bile zaljubljene u njega, čak su mu i cveće slale, ali je njegovo srce uspela da osvoji glumica. Marinić je preminuo 2012. godine.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:14

Ovako danas izgledaju mesta gde je snimana Žikina Dinastija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track