Dragana Dujović je 2004. godine predstavljala tadašnju Srbiju i Crnu Goru na izboru za Mis Univerzuma. Njen život je prava filmska priča, a prošla je najgore scenarije od bede do života u vili u Majamiju.

dragana-dujovic-profimedia0283423794.jpg
Martin BERNETTI / AFP / Profimedia 
Dragana Dujović bila je naša predstavnica na izboru za Mis Universsefoto: MARTIN BERNETTI / AFP / Profimedia

Ova lepotica danas živi okružena luksuzom u raskošnoj vili u Majamiju, na obalama zaliva Biskejn, sa suprugom Bretom Boltonom. Naša misica je ovom hirisgu za transpalatciju kose rodila troje dece - Luku i Nika i ćerku Niku.

Dragana je rođena i odrasla u Novom Sadu. Njeno detinjstvo u naselju Bukovac u predgrađu Novog Sada obeležilo je siromaštvo i bolest, a zatim i smrt oca, koja je slomila celu porodicu.

- Bila su to strašna vremena. Kada se tata razboleo, sve je počelo da se ruši, kao da je čitavu porodicu pogodila loša karma. U kući nije bilo tople vode, pa smo morali da je zagrevamo u loncu na šporetu, kako bismo se tuširali. Zimi je bilo još gore, jer nismo imali grejanje. U centralnoj prostoriji kuće nalazila se peć na drva. Davali smo sve od sebe da održimo vatru i tu smo provodili noći i zajedno spavali, da bi nam bilo toplo - izjavila je jednom prilikom, prenosi Zadovoljna.

Dragana je završila Hemijsko-tehnološku školu i Fakultet za menadžment u Novom Sadu. U intervjuu koji je 2004. objavljen povodom njenog učešća na izboru za Mis Univerzuma, Dragana je otkrila da su joj brat i majka omogućili normalno detinjstvo.

U svet modelinga ušla je vrlo rano, već kao trinaestogodišnjakinja, kada je prihvatila ponudu da pohađa kurs u lokalnoj modnoj agenciji.

Sa šesnaest godina je Dragana Dujović prvi put učestvovala u takmičenju lepote i bila prva pratilja tinejdžerske Mis Jugoslavije, da bi 2 godine kasnije postala takmičarka na izboru za Mis Univerzuma u Ekvadoru.

Sa samo jednim koferom otišla u Ameriku

Nakon putovanja po Evropi donela je odluku 2012. da svoj život spakuje u samo jedan kofer i preseli se u Ameriku kako bi tamo usavršila svoje obrazovanje i karijeru.

- U Americi sam prvi put bila kada sam predstavljala Srbiju i Crnu Goru na Miss Universe. Već tada sam poželela da se vratim. To se ostvarilo 2012, kada mi je bilo 23 godine. Radnu vizu sam dobila na osnovu karijere modela i odličnog portfolija. Početak je bio veoma težak, ali sam verovala da je sreća na mojoj strani i postepeno su stizali sjajni angažmani - rekla je jednom prilikom.

Godine 2016. je diplomirala na smeru za dizajn aksesoara na Miami International University of Art&Design u Majamiju. Na fakultetu je zatražila i dobila pozajmicu za studiranje.

Kreirala je brend pod svojim imenom, a pored tašni kreira i kaiševe, cipele i šešire za muškarce i žene. Sa suprugom i decom živi u Majamiju u ekskluzivnoj vili koja ima pogled koji oduzima dah.

(Kurir.rs/I.M.)