Bajaga zapalio Ušće spektakularnim koncertom povodom 40 godina karijere: “Beograde, volim te”
Foto: Nemanja Nikolić

jubilej

Bajaga zapalio Ušće spektakularnim koncertom povodom 40 godina karijere: “Beograde, volim te”

Pop kultura -

Svi fanovi muzike "Bajage i instruktora" uživaju u koncertnom spektaklu na beogradskom Ušću. Naš poznati muzičar obeležava četiri decenije rada, tako da se večeras održava nezaboravni muzički spektakl.

Koncert Bajage i Instruktora na Ušću
Koncert Bajage i Instruktora na Ušćufoto: Nemanja Nikolić

Atmosferu su zagrejale predgrupe "Dram", mlađi bend koji je osvojio nagradu Milan Mladenović, posle njih je nastupao bend "Artan Lili", a onda i Kralj Čačka. Nakon koncerta koji je aprila održan u MTS Dvorani i omaža albumu "Pozitivna geografija", Bajaga je krenuo sa velikom turnejom pod nazivom “Samo nam je ljubav potrebna”.

Bajaga je pred publiku izašao oko 22 časa
Bajaga je pred publiku izašao oko 22 časafoto: Nemanja Nikolić

Turneja "Bajage i instruktora" obuhvatila je više od 40 gradova i svuda gde je Momčilo Bajagić nastupao, tražila se karta više.

00:25

Koncert Bajage na Ušću 4

Fanovi sa velikim nestrpljenjem očekuju ovaj spektakl koji, kako muzičar obećao, niko neće zaboraviti. "Sebe ne smatram zvezdom". Veliki broj posetilaca došlo je da čuje vanvremenske hitove popularnog muzičara.

U publici su bili i brojni mladi glumci Stevan Piale i Jelena Puzović
U publici su bili i brojni mladi glumci Stevan Piale i Jelena Puzovićfoto: Nemanja Nikolić

Koncert je poceo sa pesmom "Grad". "Beograde, volim te" - rekao je pre samog pocetka. Medju poznatima našao se i glumac Gordan Kičić koji je sa prijateljima uživao u spektaklu.

Gordan Kičić uživao je u rok zvucima
Gordan Kičić uživao je u rok zvucimafoto: Kurir

Momčilo Bajagić Bajaga je jedan od retkih muzičkih zvezda koji je već četiri decenije uspešan na muzičkoj sceni, a da se nije uopšte promenio, niti mu je "slava udarila u glavu". Bajaga i Instruktori nastupaju zajedno od 1984. godine.

Koncert je počeo numerom 'Grad'
Koncert je počeo numerom "Grad"foto: Nemanja Nikolić

Momčilo Bajagić je posle odlaska iz grupe ‘Riblja čorba’, u kojoj je bio gitarista, oformio novi rok sastav želeći da kao frontmen pokaže talenat. Vrlo brzo, sa prvim albumom, bend je stekao veliku popularnost u Jugoslaviji.

00:31

Koncert Bajage na Ušću 3

Bajaga je osim rok pesmama često radio i muziku za filmove i predstave, a sa svojim Instruktorima, a čine ih Aleksandar Saša Lokner, (klavijature), Žika Milenković i Marko Nježić (gitara), Miroslav Cvetković (bas-gitara) i Čeda Macura (bubnjevi), ima 13 albuma.

00:33

Koncert Bajage na Ušću

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:15

Koncert Bajage na Ušću 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track