Tara Đoković danas neće duvati rođendanske svećice: Jelena nakon posete manastiru na Kosovu donela odluku koja je mnoge začudila
Foto: Dado Đilas

ovo je razlog

Tara Đoković danas neće duvati rođendanske svećice: Jelena nakon posete manastiru na Kosovu donela odluku koja je mnoge začudila

Pop kultura -

Ćerka Novaka i Jelene Đoković, mala Tara danas proslavlja 7. rođendan, ali i kreće u prvi razred. Iako nema zvaničnih informacija oko detalja proslave koja je organizovana za mezimcu srpskog asa, jedno je sigurno - na torti neće biti svećica.

Tara Đoković danas proslavlja rođendan
Tara Đoković danas proslavlja rođendanfoto: Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia

Ovu odluku donela je Jelena pre nekoliko godina, nakon posete manastira na Kosovu i Metohiji. Kako je tada otkrila uvidela je potpuno drugačiju perspektivu, a mnoge je njena odluka začudila.

- Kada smo posetili manastire i crkve na Kosovu, palili smo sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj - rekla je Jelena i dodala:

Tara danas neće duvati svećice
Tara danas neće duvati svećicefoto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj.

Jelena je jednom prilikom i naglasila kako nikada decu ne vaspitava batinama. Trudi se da ih uči nove stvari na zanimljiv i kreativan način.

Stefan i Tara su drugagčije vaspitani - bez batina
Stefan i Tara su drugagčije vaspitani - bez batinafoto: Printscreen

- Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu.

(Kruri.rs/I.M.)

Bonus video:

00:14

NOVAK ZAPLESAO SA MAJKOM DIJANOM: Đoković napravio ŠOU na žurci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track