Princa Harija niko nije hteo da pogleda u Britaniji: Spavao je u njenoj kući, a brat nije hteo ni da stane pored njega
Princ Hari i dalje nije u dobrim odnosima sa porodicom, Foto: AP Ben Stansall

kraljevska porodica

Princa Harija niko nije hteo da pogleda u Britaniji: Spavao je u njenoj kući, a brat nije hteo ni da stane pored njega

Pop kultura -

Princ Hari pri zadnjoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu, čiji je razlog bila sahrana njegovog ujaka Roberta Felouza, odseo je u kući iz detinjstva njegove majke, princeze Dajane.

"Većina ljudi bila je zapanjena što je Hari uopšte došao. Bio je u neverovatno dobroj formi i izgledalo je kao da mu je jako drago što vidi sve. Bio je zadovoljan što je došao," rekao je izvor za "Page Six".

Iako se u početku, po medijama, spekulisalo o tome da princ Hari neće doći na ujakovu sahranu jer je izgubio pravnu bitku koja mu omogućava kraljevsku zaštitu dok je na području Ujedinjenog Kraljevstva - ipak je došao.

Princ Hari
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Međutim, iako jeste izgledao kao da mu je drago što vidi sve, Izvori tvrde da skoro ni reč nije progovorio sa bratom, princom Vilijamom. Ako je verovati Izvorima bliskim kraljevskoj porodici, Vilijam i Hari ne samo da nisu razgovarali već su se i držali udaljeni jedan od drugog.

Kao što već znamo, princ Hari i princ Vilijam nisu u dobrom odnosu otkako je Hari objavio svoje memoare "Spare". Zajedno se mogu videti isključivo na porodičnim događajima, kao što je sahrana njihove bake, kraljice Elizabete II (2022. godine) ili krunisanje njihovog oca, kralja Čarlsa III (2023. godine).

Izvor je, takođe, dodao da Hari, koliko god pokušavao da dopre, kralj Čarls III odbija da mu odgovori na pozive.

princ Hari
foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Na njegove pozive se niko ne javlja. Pokušao je da dopre do informacije o kraljevom zdravlju, ali ni na te pozive ne dobija odgovor," dodao je izvor, prenosi Jutarnji.

Oni koji su bliski kraljevskoj porodici misle da ovaj odnos može da se popravi tako što će kralj dati princu Hariju sigurnosnu dozvolu koju jako priželjkuje.

"Kao monarh, on je krajnji donositelj odluka. Tako bi se otac i sin mogli da se pomire," objasnili su Izvori.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track