Član grupe The Cure, Rodžer O'Donel, otkrio je da mu je dijagnostikovan veoma redak i agresivan oblik limfoma. On je na društvenim mrežama podelio detalje svoje bolesti.

"Septembar je mesec borbe protiv raka krvi, tako da je to dobra prilika za razgovor o ovim bolestima. U septembru prošle godine dijagnostikovan mi je veoma redak i agresivan oblik limfoma. Nekoliko meseci sam ignorisao simptome, ali sam konačno otišao na skeniranje i nakon operacije rezultat biopsije je bio poražavajući. Sada sam završio 11 meseci lečenja kod nekih od najboljih specijalista na svetu i uz druga mišljenja i savete timova koji su razvili lekove koje sam dobijao", počeo je muzičar svoju ispovest.

U daljoj ispovesti govorio je o detaljima lečenja, a onda apelovao na sve da idu redovno na preglede i da se testiraju, te ih ohrabrivao u tome:

"Imao sam korist od najnovije naučnofantastične imunoterapije i nekih lekova koji su prvi put korišćeni pre 100 godina. Poslednja faza lečenja bila je radioterapija koja je takođe bila jedan od prvih tretmana razvijenih protiv raka. Dobro sam i prognoza je neverovatna, ludi ubica sekirom je pokucao na vrata, a mi nismo odgovorili. Rak SE MOŽE pobediti, ali ako vam se dijagnostikuje dovoljno rano, imate mnogo veće šanse, tako da sve što imam da kažem je da se TESTIRAJTE, ako mislite da ćete možda imati simptome idite i proverite. Na kraju, ako poznajete nekoga ko je bolestan ili pati, razgovarajte sa njim, svaka reč pomaže, verujte da znam. Takođe bih želeo da se zahvalim mojim doktorima, rock zvezdama svima od njih, svim medicinskim sestrama i tehničarima, mojim prijateljima, porodici i mojoj partnerki Mimi, ponekad je teško biti na drugoj strani ovoga", poručio je muzičar.

Fanovi su mu odmah poslali poruke podrške u njegovoj daljoj borbi.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

Kurir Zgrada u Ljubljani u kojoj je živeo Bora Čorba