Kejt Midlton oduševila ceo svet fascinantnim gestom: Ono što je uradila za devojčicu istopiće vam srce "Mama, princeza me razume"
Kejt Midlton poslala pism majci bolesnog deteta, Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

kraljevska porodica

Kejt Midlton oduševila ceo svet fascinantnim gestom: Ono što je uradila za devojčicu istopiće vam srce "Mama, princeza me razume"

Pop kultura -

Princeza od Velsa Kejt Midlton iako u trenutnom periodu ne obavlja svoje kraljevske dužnosti, i dalje aktivno živi, barem onoliko koliko joj zdravstveno stanje dozvoljava.

Kejt Midlton
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, priča počinje tako što je Kristi Ker, majka šestogodišnje devojčice koja nažalost boluje od celijakije, još decembra meseca prošle godine poslala pismo Kejt Midlton u sklopu kampanje "Shaping Up" koja za cilj ima mentalno zdravlje dece.

"Na svoj mali, petogodišnji način počela je da se bori," objasnila je Kirsti, majka šestogodišnje devojčice pa dodala: "Nikad ne možete da se isključite. Biću iznenađena ako odraste bez nekih vrsta tegobe oko hrane. Ona razume bol koju prolazi kada u svoje telo unese gluten, ali uvek nam kaže - ne volim bez glutena," ispričala je majka.

Kejt Midlton
foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Kristi je, takođe, ispričala da se njena ćerka Isla dugo bori i sa osećajem da je drugačija od svojih drugara iz škole zbog svoje autoimune bolesti koja podrazumeva strogu dijetu bez glutena, a zbog koje ima znatno manje energije nego njeni prijatelji.

To je bio razlog zbog kog je zabrinuta majka odlučila da podeli svoje muke i pošalje pismo princezi od Velsa.

"Nikada nisam videla da neko stvarno govori o tome kako to utiče na odrastanje dece i njihovo mentalno zdravlje, jer je to nešto što je u potpunosti izvan njihove kontrole. Pomislila sam: "Ulazim u svoj "mama mod" i napisaću pismo drugoj mami. Zapravo sam započela rekavši da je jako čudan osećaj napisati službeno pismo kao jedna mama drugoj jer ona ima troje dece. Ko zna kroz šta prolaze jer su i oni drugačiji, ali iz potpuno drugog razloga," ispričala je Kristi, piše Mirror.

Kejt Midlton
foto: Thomas Krych/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Međutim, Kristi je nedavno konačno dobila pismo podrške od Kejt Midlton, što je veoma dotaklo njenu ćerkicu jer je, kako kaže, Kejt Midlton razume.

"Bilo je vrlo pažljivo od vas što ste se potrudili da napišete sve što ste napisali. Princeza od Valsa me je zamolila da pošaljem njene najbolje želje vama i vašoj porodici," glasio je kraj pisma koje je dobila Kristi.

"Bila je apsolutno oduševljena i uzbuđena. Isla misli da je Kejt najglamuroznija žena na celom svetu," završila je zadovoljno Kirsti.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track