Manekenka Bela Hadid, koja je u jednom periodu nosila titulu najlepše žene na svetu, nestala je pre dve godine iz javnosti. Niko je nije video, a ona se za to vreme borila sa lajmskom bolešću, zbog koje su joj u jendom momentu i ispali zubi.

bela-hadid-bez-sminkeprofimedia0903011838.jpg
Astro / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 
Bela Hadid usnimljena je pre par dana na plažifoto: Astro / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

S vremena na vreme oglasila bi se preko društvenih mreža, ali se do skoro modelingom nije bavila, niti se pojavljivala na javnim događajima.

Prvi javni izlazak imala je pre par meseci, a sve češće paparaco fotografije slavne manekenke govore o tome da je sada mnogo bolje.

Fotografije uznemirile javnost

Podsetimo, ona je otkrila svoje stanje serijom fotografija koje su otkrile detalje njene borbe sa lajamskom bolešću koju ima od 2012. godine. Zbog svega je pre nekoliko meseci izgubila i jedan zub usled komplikacija sa ovom bolešu, kada se infekcija širila u njenoj vilici.

3213.jpg
TikTok/babybela777 
Bela Hadid ima lajmsku bolest od 2012foto: TikTok/babybela777

Nažalost, Borelija, kako se ovo oboljenje još zove, a koje prenose zaraženi krpelji, kako je tada istakla "napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i ceo nervni sistem".

- Svaka manja trauma, bilo fizička ili psihička, može da pogorša bolest. Moja vilica je upaljena kad god sam pod stresom ili previše radim. Nekim danima je u redu, ali neki dani su teški. Ali sada me vilica neizdrživo boli. Sutra ću izvaditi ovaj zub - rekla je Bela na storiju pre nekoliko meseci.

bela-hadid.jpg
Printscreen 
Fotografije bolesne Bele Hadid koje su zabrinule svefoto: Printscreen

Fotografije su otkrile njenu iscrpljujuću, napornu bitku i umor koji se kriju iza glamura i ogromnog uspeha, tolikog da je postala najtraženiji supermodel na svetu.

Teška bolest je umalo koštala života

Na nekoliko fotografija vidi se kako su infuzije pričvršćene Beli za ruku, dok je na drugima ona na različitim pregledima ili joj medicinske sestre vade krv. Takođe, manekenka je hrabro podelila i one slike na kojima je vidno iscrpljena i malaksala, u potpunosti bez šminke i u kućnom izdanju.

bela3.jpg
Printscreen/Instagram 
Fotografije bolesne Bele Hadid koje su zabrinule svefoto: Printscreen/Instagram

- Moje stanje se pogoršalo vremenom dok sam naporna radila, pokušavajući da učinim sebe, svoju porodicu i ljude koje me podržavaju ponosnim. To je uzelo danak na način na koji ne mogu da objasnim. Biti toliko tužan i bolestan, a imati toliko blagoslova i privilegija oko sebe je verovatno najzbunjujuća stvar ikada - napisala je Bela između ostalog.

Mučni simptomi

bela1.jpg
Printscreen/Instagram 
Fotografije bolesne Bele Hadid koje su zabrinule svefoto: Printscreen/Instagram

Hadid je kazala i da njeni simptomi uključuju nepravilan rad srca, poteškoće sa disanjem, nesanicu, glavobolje, umor, anksioznost, osetljivost na svetlost i buku, disfunkciju štitne žlezde, kandidu, utrnulost, otežano hodanje, konfuziju, maglu u mozgu i bolove u zglobovima, a da su agresivniji od kako je ušla u dvadesete.

bela5.jpg
Printscreen/Instagram 
Fotografije bolesne Bele Hadid koje su zabrinule svefoto: Printscreen/Instagram

Zbog svega se povukla iz javnosti i posvetila zdravijem načinu života. Prestala je da pije, i kako se čini, konačno je uspela da bolest drži pod kontrolom.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir TV SVI POGLEDI UPRTI U NJU, SOFI MILO OŽIVELA BARBI LUTKU! Manekenka sabrala utiske pokraj roze kabrioleta: Ovo mi je posebno drago