Nostradamus je u svojim proročanstvima iz 1555. godine, predvideo smrt kraljice Elizabete.

- Preambula je da će kraljica Elizabeta II umreti oko 2022. godine, u dobi od oko 96 godina - navodi se u članku koji je objavio Reading pre par godina.

profimedia0844797882.jpg
Images / Alamy / Alamy / Profimedia 
Predvideo je datum smrti kraljice Elizabetefoto: Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Upravo to se i dogodilo. Kraljica Elizabeta II preminula je na današnji dan 2022. godine u svojoj 96 godini.

Predviđanja raznih proroka tokom godina pokazala su se tačnim u nekoliko situacija, a nakon toga njihove reči su postale popularne. Jedan od proroka čije su se vizije pokazale sablasno tačnim je francuski lekar i astrolog čije je pravo ime Mišel de Nostredam, u narodu poznat kao prorok Nostradamus.

kamila-parker-bouls-kralj-carls-kraljica-elizabeta-profimedia0195423497.jpg
Avalon / Avalon / Profimedia 
Čarls je postao kralj u 74. godinifoto: Avalon / Avalon / Profimedia

Časopis Reding je u svojim tumačenjima rekao da je Nostradamus u jednoj od svojih pesama zapisao frazu "Kraljica ostrva“ i time se osvrnuo na spekulacije da će se veliki deo Komonvelta otcepiti za vreme kralja Karla III.

On je tvrdio da će Čarls sesti na presto u 74. godini, a kako se navodi predvideo je i nezadovoljstvo naroda zbog razvoda od princeze Dajane, koje će opstati godinama.

Stručnjak za dela Nostradamusa protumačio je i da će Čarls biti primoran da abdicira:

kralj-carls-profimedia0774387181.jpg
James Veysey/Shutterstock / Avalon / Profimedia 
kralj će biti prinuđen da abdicirafoto: James Veysey/Shutterstock / Avalon / Profimedia

- Zameniće ga čovek koji nikada nije očekivao da će biti kralj - po ovom tumačenju stariji Vilijam neće sesti na presto.

Autor je rekao i da bi u tom slučaju princ Hari mogao da postane kralj, što je zabrinulo mnoge obožavatelje kraljevske porodice.

Dodajmo da su mnogi rekli da je čuveni prorok tačno predvideo događaje poput Hitlerovog uspona do terorističkih napada 11. septembra 2001. godine u Njujorku.

Teška godina za porodicu

screenshot-20240322-194212.jpg
Printscreen/Instagram 
Princeza Kejt Midlton ima rakfoto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, ovo je teška godina za kraljevsku porodicu jer je britanski kralj Čarls III i njegova snaja, princeza od Velsa Kejt Midlton saopštili da boluju od raka.

Bakingemska palata je početkom februara objavila da je britanskom kralju dijagnostikovan rakposle rutinske operacije uvećane prostate, ne otkrivajući o kakvom se karcinomu radi.

kralj-carls-kraljica-kamila-profimedia0845796698.jpg
George Rogers / Sipa Press / Profimedia 
kralj Čarls ima rak prostatefoto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Upravo zbog zdravstvenog stanja, bio je prinuđen da otkaže sve javne angažmane. Palata nije saopštila detalje o kraljevoj tačnoj dijagnozi ili stadijumu raka, ali je kasnije izvestila da je kralj na lečenju i da je dobro.

(Kurir.rs/Večernji.hr/I.M.)

Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani