Britanski kralj Čarls III je skraljicom Kamilom prisustvovao tradicionalnim igrama Braemar Gathering Highland samo dan uoči godišnjice smrti kraljice Elizabete II.

Kralj je nosio sako i kilt u crveno-zelenoj kombinaciji, a da je bio dobro raspoložen jasno se videlo tokom samih igara, koje je pratio s posebnog mesta. On i Kamila su sve vreme čavrljali ponašajući se razdragano poput tinejdžera.

kralj-carls-profimedia0905990313.jpg
i-Images / Eyevine / Profimedia 
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Kralj je, na radost prisutnih, nasmejao sve svojim urnebesnim izrazima lica. U jednom trenutku se od smeha udario dlanom po čelu, a zatim se toliko nasmejao da su mu krenule suze koje je morao da briše. Njegova supruga takođe se smejala.

kralj-carls-kraljica-kamila-profimedia0905635192.jpg
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Dijagnostikovan mu je rak

Podsetimo, u februaru ove godine objavljeno je da je kralju Čarlsu dijagnostikovan rak, kao i princezi Kejt Midlton. Iz Bakingemske palate tada su naveli da je kralj započeo s "redovnim tretmanima". Dodali su da je "i dalje potpuno pozitivan u pogledu lečenja i raduje se povratku na punu javnu dužnost što pre".

kralj-carls-kraljica-kamila-profimedia0905990477.jpg
i-Images / Eyevine / Profimedia 
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

"Njegovo Veličanstvo odlučilo je da podeli svoju dijagnozu kako bi sprečio nagađanja i u nadi da će pomoći u razumevanju javnosti za sve one širom sveta koji su pogođeni rakom", napomenuli su.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video:

Kurir TV "Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?