Iako su mnoge članice kraljevskih porodica rođene u 'zlatnim kočijama', neke od njih bile su 'obične smrtnice' pre nego što su se zaljubile i udajom stekle visoke titule. U nastavku otkrivamo koje poslove su radile pre nego što su postale članice kraljevskih porodica.

Megan Markl

Nije tajna da je Megan Markl prije udaje za princa Harija bila glumica, ali lepa vojvotkinja od Saseksa imala je drugo zanimanje.

profimedia0366744034-1.jpg
Profimedia 
Megan Marklfoto: Profimedia

Kad nije bila na audicijama za uloge, radila je kao kaligraf i instruktor kaligrafije (čak je napisala pozivnice za venčanje Robina Tikea i Paule Paton, kao i čestitke za odmor slavnih Dolčea i Gabane). Radila je i kao hostesa u restoranu, model za aktovke i kao pripravnica u PR agenciji u Argentini.

Grejs Keli

Grejs Keli bila je jedna od najlepših princeza svih vremena, a pre udaje za princa Renijera III od Monaka 1956. smatrana je jednim od najvećih imena zlatnog doba kinematografije.

profimedia0121962798.jpg
Cineliz / Allpix Press / Profimedia 
Grejs Kelifoto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Oskarovka je glumila u filmovima kao što su 'Uhvatiti lopova', 'Pozovi M radi ubistva', 'Prozor u dvorište'...

Kraljica Ranija od Jordana

Pre uspona na jordanski presto 1999. godine, Ranija je imala karijeru u marketingu, diplomiravši poslovnu administraciju na Američkom univerzitetu u Kairu.

kralj-abdulah-kraljica-ranija-jordan.jpg
Rojters 
Kraljica Ranija i kralj Abdulahfoto: Rojters

Nakon diplomiranja radila je u marketingu za City banku, nakon čega se zaposlila u Eplu u Jordanu.

Šarlin od Monaka

Princeza Šarlin udala se za princa Alberta od Monaka kojeg je upoznala 'na poslu'. Ona je zapravo bila proslavljena južnoafrička plivačica i nastupila je na Olimpijskim igrama za svoju državu.

princeza-3.jpg
Profimedia 
Princeza Šarlinfoto: Profimedia

Svog budućeg supruga upoznala je nakon takmičenja, a on je brzo poludeo za njom. Šarlin se isprva nećkala oko ulaska u vezu s razuzdanim princem, ali je kraju ponudu prihvatila, a mnogima se čini da se za vreme sportske karijere puno više smejala.

Princeza Sofija

Svetski mediji svojevremeno nisu prestajali da pišu o princezi Sofiji, Šveđanki koja je udata za švedskog princa Karla Filipa, a koja je svojim volontiranjem i predanim radom tokom pandemije osvojila srca javnosti.

princ-filip-i-princeza-sofija0730222551.jpg
PPE / Sipa Press / Profimedia 
Princeza Sofijafoto: PPE / Sipa Press / Profimedia

Međutim, s obzirom na to da je slavu stekla kao manekenka i učesnica rijalitija, nije odmah bila toplo primljena. Princeza je čak pozirala u toplesu za naslovnicu magazina 'Slitz', što je dodatno šokiralo javnost.

Kejt Midlton

Kejt Midlton danas je jedna od najpopularnijih članica kraljevske porodice, a svog supruga, princa Vilijama, upoznala je tokom studija, nakon čega je radila kao pomoćnica u kupovini modnih dodataka u prodavnici brenda "Jigsaw".

kejt-midlton0739529534.jpg
Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 
Kejt Midltonfoto: Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Međutim, Kejt je pomagala i roditeljima u trgovini, a potom i u njihovoj firmi za organizaciju događaja.

Kraljica Letisija

kraljica-leticija-3.jpg
Profimedia 
Kraljica Letisijafoto: Profimedia

Danas je španska kraljica Letisija poznata kao supruga kralja Filipa VI i jedna je od najuticajnijih žena u svetu mode, ali kao Letisija Ortiz Rokasolano bila je poznata u svojoj državi i pre, jer je radila kao novinarka.

Meri, princeza Danske

Pre nego što je postala princeza od Danske, Australijanka Meri Donaldson imala je karijeru u oglašavanju, radeći za agenciju u Melburnu nakon što je 1994. diplomirala trgovinu i pravo. Godine 1997. Meri je dve godine putovala nakon smrti svoje majke, vrativši se u Australiju 1999. radi posla u Sidneju, gde je, naravno, započela njena kraljevska bajka.

meri-1.jpg
Profimedia 
Meri od Danskefoto: Profimedia

Upoznavši prestolonaslednika Frederika od Danske u pabu u Sidneju tokom Olimpijskih igara 2000, par je ubrzo započeo vezu na daljinu, pre nego što je Donaldson 2001. odlučila da se preseli preko okeana, prvo u Pariz gde je predavala engleski u školi poslovnog engleskog jezika. Sledeće godine preselila se u Kopenhagen i počela da radi u Majkrosoftu, pre nego što su njih dvoje objavili veridbu u septembru 2003.

Masako, carica Japana

Masako Ovada prvi put je susrela Naruhita, prestolonaslednika Japana, na čajanki 1986. godine. Odmah očaran njome, princ je dogovorio da se sastanu nekoliko puta u narednim nedeljama, a njihovo udvaranje nastavilo se idućih nekoliko godina.

profimedia04905812111.jpg
Profimedia 
Carica Masakofoto: Profimedia

Međutim, Masako je oklevala da se uda - dva puta je odbila prinčevu ponudu, jer bi je to prisililo da odustane od obećavajuće diplomatske karijere u japanskom ministarstvu spoljnih poslova.

(Kurir.rs/Insider/M.F.)

Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani