Halit Ergenč proslavio se ulogom Sulejmana Veličanstvenog. Slavnog Turčina je upoznala i srpska publika, a krajem 2021. godine je imao razloga za slavlje. Naime, on i njegova 12 godina mlađa supruga Berguzar Korel su dobili treće dete, ćerku kojoj su dali ime Lejla.

Par od ranije ima sina Alija, koji je rođen 2010. i sina Hana, kog su dobili 2020. Upoznali su se na setu popularne turske serije "Hiljadu i jedna noć" i venčali su se 2009. U trenutku kada su se zaljubili na snimanju serije, Halit je bio u braku sa 14 godina mlađom glumicom Gizem Sojsaldi.

profimedia0303291310.jpg
Profimedia 
Sulejman je zbog nje ostavio trudnu ženufoto: Profimedia

U razgovoru za turske medije Gizem je otkrila da joj je bilo čudno što Halit insistira da se venčaju jer je zbog svog oca oduvek imao strah od braka. Naime, on se čak pet puta ženio i sa svojim suprugama dobio šestoro dece.

Osećali su veliku privlačnost, koju nisu mogli da prevaziđu, pogotovo kada su 2008. zbog posla morali da otputuju u Pariz. Berguzar je uskoro ostavila svog dečka, a Halit je zatražio razvod od Gizem, koja je tada bila trudna, pa je odlučila da abortira. Tokom brakorazvodne parnice popularni Sulejman ponudio joj je novčanu nadoknadu od 250.000 lira kako bi se što pre rastali.

Ipak, ni s novom suprugom nije bilo baš tako bajno jer se brzo nakon njihovog venčanja 2009. šuškalo da imaju problema.

Glavni krivac je ispala Merjem Uzerli, koja je glumila s Halitom u seriji "Sulejman Veličanstveni". Turski mediji su pisali da Berguzar izluđuju intimne scene između njih i da se zato razvode.

"Pisalo se da sam kriva za raspad Halitovog braka, pa onda da između mene i Nur, koja tumači lik sultanove prve supruge Mahidevran, ima loših vibracija na setu, da se ne volimo i ne poštujemo. Takođe da sam lezbijka, ali i da tražim dečka među kolegama glumcima, ali sve to nije istina", otkrila je svojevremeno Uzerli.

Berguzar i Halit u braku su od 2009. godine, imaju sinove Alija i Hana i ćerkicu Lejlu. Dok su se upoznali u seriji, Berguzar je imala 23 godine, a Ergenč je bio u braku sa 14 godina mlađom glumicom Gizem Sojsaldi.

Burno upoznavanje bilo je samo najava turbulencija koje su se događale nakon njihovog venčanja. Čim je on 2011. prihvatio naslovnu ulogu u seriji "Sulejman Veličanstveni", počele su glasine da vara suprugu. Na listi glumica sa kojima je navodno imao aferu bila je Čansu Dere, koja je u seriji igrala robinju Firuze. Pisalo se da je između bivše mis Turske i glumca bilo hemije, a tu navodnu prevaru prokomentarisala je i Berguzar rekavši da je sve laž i da je Čansu njihova bliska prijateljica.

Uprkos svemu, još uvek su zajedno, a bez obzira na priče, ostali su jedan od omiljenih parova u svetu.

(Kurir.rs/M.J)