MilijarderIlon Mask obratio se putem društvene mreže "X" pevačici Tejlor Svift posle njenog komentara o predsedničkim izborima u Americi i izazvao lavinu negativnih reakcija fanova svetske zvezde.

foto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Pevačica Tejlor Sviftizjavila je da će glasati za Kamalu Haris na američkim predsedničkim izborima, nakon što je održana debata između nje i Donalda Trumpa. Svoju objavu potpisala je kao "ljubiteljka mačaka bez dece", aludirajući na komentar Džej-Di Vensa, Trumpovog kandidata za potpredsednika, koji je rekao da su vodeće demokrate "žene s mačkama bez dece".

Njena objava je izazvala lavinu komentara na svim društvenim mrežama, a podržale su je i brojne slavne zvezde uključujući Dženifer Aniston, Krisi Tigen, Džona Ledženda, Suki Voterhaus, Selenu Gomez i brojne druge.

Tejlor Sviftfoto: Newspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Međutim, njena izjava se nije svidjela svima. Ilon Mask, koji otvoreno podržava Donalda Trampa, obratio se pevačici putem društvene mreže "X". "Ok, Tejlor... Pobedila si... Podariću ti dete i čuvaću tvoje mačke svojim životom", napisao je on.

Nakon što se pevačica oglasila Ilon je napisao: "O moj Bože, ovo su sada stvarno postali izbori Ilon protiv Tejlor Svift". Kasnije je objavio spornu izjavu o tome da će mu Svift "podariti dete", zbog čega je uznemirio obožavaoce pevačice, ali i brojne druge. "Ovo s*anje je jezivo, čoveče", "Ovo je toliko čudno", "Kakav si čudak, nije ni čudo da podržavaš Trampa", pisali su mu. Bilo je, naravno, onih koji su se složili s njim te ga podržali.

Donald Trampfoto: AP Matt Slocum

Inače, Tramp je početkom septembra rekao da će, u slučaju da pobedi na izborima, osnovati telo koje će proveravati za efikasnost vlade s Maskom na čelu.

Tejlor je na društvenim mrežama objavila dužu poruku o tome zašto će glasati za Kamalu, a dosad je njena objava prikupila više od 7 miliona lajkova.

"Kao i mnogi od vas, večeras sam gledala debatu. Ako već niste, sada je sjajno vrieme da istražite problematiku i stavove koje ti kandidati zauzimaju o temama koje su vam najvažnije. Kao glasač gledam i čitam sve što mogu o njihovim predloženim politikama i planovima za ovu zemlju. Nedavno sam saznala da je na Trampovoj stranici objavljena lažna AI verzija mene u kojoj podržavam Donalda Trumpa. To je zaista pospešilo moje strahove u vezi s veštačkom inteligencijom i opasnostima širenja dezinformacija, i dovelo me do zaključka da moram da budem vrlo transparentna o svojim stvarnim planovima za ove izbore. Najjednostavniji način za borbu protiv dezinformacija je istina.

Kamala Harisfoto: AP Alex Brandon

Na predsedničkim izborima 2024. glasaću za Kamalu Haris i Tima Volza. Glasam za nju jer se bori za prava za čiju obranu nam treba ratnica. Mislim da je ona čvrsta, da je vođa i verujem da možemo postići puno više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne haos. Oduševio me i Tim Volz, koji se decenijama zalaže za LGBTQ+ prava, IVF i pravo žene na vlastito telo. Ja sam obavila svoje istraživanje i donela odluku. Vaše istraživanje i izbor su na vama. Također želim reći, posebno onima koji prvi put glasaju: Upamtite da morate biti registrovani da biste glasali! S ljubavlju i nadom, Tejlor Svift, žena s mačkama bez dece", napisala je ona.

Ovo nije prva kontroverzna izjava i potez Ilona Maska. Nedavno je rekao kako je "izgubio sina zbog "woke" virusa" nakon što je njegova ćerka rođena kao muško, promenila pol. Javno su se posvađali, a on ju je nazvao nazvao "komunistkinjom" koja je prekinula vezu s njim zbog toga što su joj u školi, koju je on plaćao 50.000 dolara mesečno, "isprali mozak".

(Kurir.rs/JutarnjiList/M.F.)