Manekenka Loti Mos, polusestra supermodela Kejt Mos, završila je u bolnici nakon predoziranja Ozempikom, lekom namenjenim dijabetičarima koji mnogi zloupotrebljavaju za mršavljenje. Loti je Ozempik nabavila preko prijateljice. Priznala je kako je dve nedelje koristila lek zbog kojeg joj je pozlilo, a rekla je i kako bi "radije umrla" nego ga ponovno koristila.

loti-mos0821071631.jpg
James Warren / imago stock&people / Profimedia 
Loti Mosfoto: James Warren / imago stock&people / Profimedia

Rekla je kako su joj se lice i ruke krenuli grčiti te da joj je to bilo jedno od najstrašnijih iskustava u životu. Nakon što su ju pregledali u bolnici saznala da je doza koju je koristila namenjena za osobe koje imaju više od 100 kilograma, dok je ona imala oko 60.

"Pre nekoliko meseci nisam bila srećna zbog svoje kilaže, imala sam prijateljicu koja ga je mogla nabaviti za mene. Dobila ga je od lekara, ali nije kao da odete u ordinaciju i on vam ga prepiše, izmeri krvi pritisak, testira vas, što rade kad zapravo trebate koristiti nešto kao Ozempik. Na kraju dana, to je lek,namenjen je za gubitak kilograma kod ljudi koji su pretili. Kad sam ga ja uzimala, doza koju sam uzimala je bila namenjena za ljude koji imaju 100 kilograma ili više, a ja sam imala oko 60. To su neke male stvari za koje bi bilo dobro da sam znala pre nego što sam ga koristila. Ali, uzimala sam ga, ubrizgavate ga u nogu i to je bila najgora odluka koju sam ikad donela. Ovo je upozorenje za sve. Molim vas, ako razmišljate o uzimanju, nemojte, nije vredno", ispričala je u podkastu.

Ispričala je kako je došlo do povraćanja, gubitka boje u koži i drastičnog gubitka kilograma. Rekla je kako je nakon prve doze sa 60 kilograma pala na 57, a potom i na 53.

loti-mos0821028396.jpg
Steve Vas / imago stock&people / Profimedia 
Loti Mos smršala zahvaljujući Ozempikufoto: Steve Vas / imago stock&people / Profimedia

"Radije bih umrla bilo koji dan nego ga koristila opet. Toliko mi se povraćalo od njega. Uzimala sam ga dve nedelje. Dolazi uz olovku i drugačije doze, uzimate jednu injekciju nedeljno, jednu sledeće nedelje i uzimate ga svake nedeljen, a ja se nikad nisam osećala lošije u životu. Povraćala sam, bilo je užasno. Prvi put sam uzela manju dozu, a onda sam ju povećala. Kasnije sam ležala u krevetu dva dana, osećala se bolesno, moja kilaža se spustila. Kad je reč o nedeljama, to nije zdrav gubitak kilaže", ispričala je.

(Kurir.rs/24sata//M.J)