Glumac Milutin Mima Karadžić, otvoreno je govorio o gej sceni koju je snimio sa svojim prijateljem i kumom Žarkom Lauševićem.

U igri "Ili Ili" u emisiji "Amidži šou" Mima je trebalo da odgovori na pitanje da li bi pre prihvatio da odigra kratku gej scenu ili da kroz ceo film ima ulogu tip-top sređene žene, a potom je otkrio da je gej scenu već odigrao!

- Glavnu ulogu kao žena. Imao sam scenu u "Hari ne putuje vozom", moj brat Milan je režirao, da ne veruješ... Žarko Laušević i ja smo se ljubili jedno 7 minuta. Ne mogu reći da nisam ništa osećao, ali to je davno bilo, Žarko je bio mlađi - nasmejao je Mima sve u studiju.

Kumovi

Mima Karadžić i Žarko Laušević bili su veliki prijatelji, a Žarko je bio kum na Miminom venčanju sa Sunčicom Ðurić 1992.

zarko-lausevic-foto-nebojsa-babic-4.jpg
Nebojša Babić 
Žarko Laušević je kumovao Mimi Karadžićufoto: Nebojša Babić

U to vreme Mima i Žarko bili su cimeri. Ljubav između Sunčice i Mime nije dugo trajala, pa je svako krenuo svojim putem. Kako se pričalo, i kumstvo dvojice glumaca navodno je postalo sve tanje i tanje, pa dugo navodno uopšte i nisu bili bliski, pisali su domaći mediji.

Ove navode, Mima je opovrgao jednom prilikom.

- Nije tačno da smo Žarko i ja bili u svađi, a kamoli da nismo razgovarali 20 godina. Takođe, nije tačno ni da sam poznavao porodicu žrtve tragičnog događaja u Podgorici - rekao je Mima Karadžić za Novu i dodao:

- Sa kumom sam bio u kontaktu do poslednjeg dana, a i ranije sam ga često posećivao.

Mima Karadžić i Žarko Laušević igrali su zajedno u seriji "Kalkanski krugovi", što predstavlja jedno od svežijih zajedničkih ostvarenja ova dva velika glumca.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir televizija MIma Karadžić drži govor na komemoraciji Žarku Lauševiću