Talentovana glumica Ana Franić, koja je još pre mnogo godina osvojila srca publike u seriji "Mješoviti brak", dugo je živela van Srbije. Svoj dom pronašla je na hrvatskom primorju, a nedavno se vratila u Beograd sa decom i nastavila da vredno snima.

zoz-0753.jpg
Zorana Jevtić 
Ana Franićfoto: Zorana Jevtić

Pauzu u poslu napravila je kada se zbog udaje odselila iz Beograda u Split, gde se ostvarila i kao mama. Trenutak odluke da se vrati u rodni grad poklopio se sa pozivom reditelja Darka Bajića da igra u filmu "Ime naroda". Ostvarila je role i u serijama "Poziv", "Močvara", "Deca zla" i "Kalkanski krugovi".

- Pakovala sam se da se nakon razvoda iz Splita vratim u Beograd. Darko me je pozvao ne znajući da se selim, ali život namešta situacije da, kad zatvaraš jedna vrata, neka druga ti se potpuno čudno otvore. Odmah sam dobila i ulogu u "Močvari", a obnovili smo i predstavu "Tre sorele" - rekla je glumica ranije za TV Ekran.

zoz-0547.jpg
Zorana Jevtić 
Ana Franićfoto: Zorana Jevtić

Iako je zavolela Split i smatrala ga svojom kućom, život je ponovo vratio put Beograda.

- Splitu sam dala svojih sedam godina i mnogo više kada sam bila dete, ali ovih sedam važnih godina sam Splitu dala i mogu da kažem da se nisam snašla onako kako sam očekivala, iako je to bio moj drugi grad, posle Beograda, u životu.

Split je jedan prelep i divan grad za otići, za videti. Živeti u Splitu, živeti u bilo kom primorskom mestu znači navići se na jedan život kakav mi ovde ne poznajemo, na jednu potpunu učmalost manje sredine, zime, vetrova, južine, ludila u glavi i tako dalje. Split deluje na papiru veliki, ali on ima nekakav mentalitet jednog malog mesta - rekla je ona nedavno za Blic.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir televizija Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra