Proslavljeni hrvatski kantautor, Masimo Savić, koji je preminuo pre dve godine u dokumentarcu "Zauvjek autor" o Ali Vuici.

Prisećajući se drugovanja sa Alkom Vuicom, Masimo je šokirao sve priznanjem da je bio u "okršaju" sa voditeljem Željkom Malnarom.

marko-bastac01-news1-damir-dervisagic-copy.jpg
Damir Dervišagić 
Masimo Savićfoto: Damir Dervišagić

Sve je počelo kao šala, a onda Malnar izvadio pištolj i pucao u zid.

- Alkin stan je bio u kome se svašta dešavalo. Jednom je došao pokojni Željko Malnar i počeo da priča kako je sa svojom bandom oteo devojku, ušao u njeno selo na konjima, zgrabio je...I ide pogledom preko ljudi. I sad kako laže i laže, naleti na moje oči. I ja prasnem u smeh njemu pravo u lice -započeo je pokojni Masimo, te nastavio:

- A čovek od dva metra i 130 kilograma kaže: "Šta se smeješ?" Odgovram mu kao, "Pa smejem se kako divno lažeš, kako ulaziš u to..."

U tom momentu je Malnar izvadio pištolj i uperio u Masima.

1343577-2401lukasaraccopy-edit.jpg
Luka šarac 
Masimo Savićfoto: Luka Šarac

- I on vadi Magnum, kao Klint Istvud, ogroman, pravi Magnum i uperi ga u mene. Čavke iz Električnog orgazma koji je sedeo pored mene je iz sedećeg stava skočio, napravio salto i sakrio se iza fotelje.

Ja sad stojim, licem prema toj cevi, a on kaže: 'Šta je, zar se ne bojiš?' Ja kažem: "Pa ne, ne verujem baš da si toliko lud da ćeš odmah da počneš da pucaš." On kaže: "Zar nisam toliko lud? Alka, moram da pucam."

Ona skoči, kaže: "Željko, ne pucaj". Pucao je i taj metak je prošao kroz jedan zid, drugi zid i probio kotao - otrkio je tada Masimo.

Zvuči neverovatno, ali to su Masimove reči, sa druge strane autor serijala je istakao da ne veruje da je to bilo baš tako.

masimo-savic----foto--damir-dervisagic-1.jpg
Damir Dervišagić 
Masimo Savićfoto: Damir Dervišagić

- Istina je da Massimo prepričava taj događaj i razumem da je to mnoge šokiralo i tek će šokirati . Ipak, epizoda serijala o Alki Vuici, priča je o njenom mukotrpnom probijanju na muzičku scenu - rekao je Toni Volarić za Slobodnu Dalmaciju o svom dokumentarnom serijalu "Zauvijek autor".

Malnar se za života nije oglašavao o ovom "incidentu".

Poslednji koncert održao sa drenom u plućima

masimosavic.jpg
Dragan Kadić 
Masimo Savićfoto: Dragan Kadić

Masimo Savić bio je jedan od najpopularnijih rok muzičara u bivšoj Jugoslaviji, koji je karijeru počeo u grupi Dorijan Grej, a njegove pesme ostale su upisane zlatnim slovima.

Poslednji veliki koncert koji je održao u zagrebačkoj Areni 5. novembra, imao je dren u plućima, što je posthumno na svom Fejsbuk profilu otkrio novinar Roman Bolković, a čiji odlomak prenosimo u nastavku:

Masimo je imao koncert u Areni. Kazao je tom mom gostu, svom lekaru, da mu je to životni koncert. Čovek mu je odgovorio da nije moguće da ga održi, da će taj životni koncert ugroziti njegov život. Masimo je mirno rekao da je upravo zato došao da zamoli da u bekstejdžu bude taj moj gost, izuzetan čovek, dokor, i njegova medicinska ekipa. Pa ako šta krene po zlu, da se nađu.

marko-bastac02-news1-damir-dervisagic-copy.jpg
Damir Dervišagić 
Masimo Savićfoto: Damir Dervišagić

Doktor ga je gledao par trenutaka i nije verovao šta mu Masimo predlaže, ali pre nego što je išta odgovorio, Masimo je rekao: "Doktore, s vama ili bez vas, ja ću taj koncert održati. Jer to je moj životni koncert, ponavljam vam."

Jasno, Masimo je znao da ta priča tu počinje jer se završava.

Medicinski tim je bio iza scene, lekar je bio tu, Masimo nikada u životu, kaže mi Maminho, nije zakasnio na koncert, a kamoli ga otkazao, i otpevao je svoj životni koncert s - drenom u plućima.

Masimo Savić je preminuo 23. decembra 2022. godine od raka pluća koji su mu lekari otkrili dva meseca pre toga.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Glossy GLOSSY LIČNO Massimo Savić: Žene su pokušavale da me osvoje lošim parfemom!