Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godine, a iako danas uživaju u ljubavi, iza sebe imaju burnu prošlost.

Naime, upoznali su se na univerzitetu u Škotskoj 2001. godine, a njihovo prijateljstvo ubrzo je preraslo u vezu. Zabavljali su se osam godina, a u jednom trenutku Vilijam je napustio svoju buduću suprugu preko telefona.

Naime, žalio se na način života koji ga sprečava da uživa u mladosti i slobodi, a Kejt je zasmetalo to što se često družio sa poznatim devojkama.

foto: Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia

Pauza je trajala skoro 10 nedelja, a tokom tog perioda mnoge devojke su bile zainteresovane za Vilijama. Imale su san da jednog dana postanu princeze, a potom i kraljice. Međutim, britanski mediji su tvrdili da je on sve odbio i da je ubrzo shvatio da mu nedostaju Kejt i njena porodica, nakon čega su se pomirili.

Posle skoro 10 godina veze, Vilijam se konačno odlučio i zaprosio Kejt Midlton. Predlog se dogodio tokom njihovog romantičnog putovanja u Keniju dok su boravili u kolibi pored jezera Rutundu.

Kraljevski autor Tom Kvin nedavno je otkrio da je u razgovoru sa bivšim službenikom kraljevske porodice otkrio zašto je princ Vilijam zapravo odlučio da se oženi Kejt.

foto: Printscreen Instagram

Zbog smrti njegove majke, princeze Dajane, kao i afere tadašnjeg princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls, princu Vilijamu je bilo veoma važno da njegova buduća supruga potiče iz stabilne porodice.

"Imala je prijatno, stabilno vaspitanje. Neko ko je radio za njih rekao mi je: "Moraš da zapamtiš da je Vilijam želeo Kejt jer ona ima solidnu, toplu porodičnu pozadinu koju on nije imao", rekao je za Ekspres, a prenosi Story.

Pošto Kejt ima odlične odnose sa svojom porodicom, Vilijam se sa njima uvek osećao "kao kod kuće" i želeo je da jednog dana u svojoj porodičnoj kući ima istu toplu atmosferu.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani