Džastin Timberlejk priznao je krivicu za vožnju pod uticajem alkohola i nagodio se s tužiocima iz okruga Safolk u Njujorku u vezi s incidentom koji se dogodio ranije ove godine, piše CNN.

Društveno koristan rad i objava o bezbednosti

Sudija Karl Ajrejs izrekao je Timberlejku kaznu od 25 do 40 sati društveno korisnog rada uz obavezu da pop zvezda objavi poruku o javnoj bezbednosti. Osim toga, Timberlejku je određena novčana kazna od 500 dolara.

profimedia0498384014.jpg
Profimedia 
foto: Ollie Millington / Rmv / Zuma Press / Profimedia

Društveno koristan rad može obavljati u neprofitnoj organizaciji po svom izboru, a mora da ga završi u roku od godinu dana. Kada ga je sudija upitao prihvata li ove uslove, Timberlejk je odgovorio: "Biće mi čast."

Timberlejk na sudu nije odgovarao na novinarska pitanja.

1301187425ed82a53b3a29ba8856e62b.jpg
Charlotte Rutherford 
foto: Charlotte Rutherford

U avgustu rekao da nije kriv

Tokom poslednjeg saslušanja u avgustu Timberlejk je rekao da nije kriv za vožnju u pijanom stanju, što je prekršaj koji je u slučaju osude mogao da ga košta godinu dana zatvora i novčane kazne do 2.500 dolara.

Prema Državnom odeljenju za motorna vozila u Njujorku, nivo alkohola u krvi iznad 0,5 promila predstavlja "pravni dokaz da ste onesposobljeni", dok je nivo od 0,8 ili viša "dokaz opijenosti".

ap-photo-abdeljalil-bounhar.jpg
AP Photo Abdeljalil Bounhar 
foto: AP Photo Abdeljalil Bounhar

Pevač (43) je zaustavljen 18. juna u gradu Sag Harboru, oko 160 kilometara istočno od Njujorku, nakon što je policija primetila da se njegov BMW nije zaustavio na znaku "stop" i da nije bio unutar saobraćajne trake. Policajac koji je zaustavio pevača rekao je da nije bio u stanju da vozi.

"Oči su mu bile krvave i staklene, iz daha mu se širio jak miris alkohola, nije mogao da se usredsredi, usporeno je govorio, nesigurno hodao i loše je prošao sve standardne testove za proveru treznosti", stoji u policijskom izveštaju. Inače, policajac koji je uhapsio Džastina Timberlejka zbog vožnje pod uticajem alkohola u Hemptonsu bio je toliko mlad da nije prepoznao superzvezdu.

Pevač je rekao policajcu da će mu "ovo upropastiti turneju", na šta je policajac odgovorio: "Kakvu turneju?"

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija NENAD PAGONIS ULAZI U SUD! Bivši kik bokser na saslušanju zbog porodičnog nasilja