Šer je odlustala od zahteva za starateljstvo nad svojim sinom Elajdžom Bluom Almanom, javljaju američki mediji. Pre devet meseci 78-godišnja pevačica sudu je predala zahtev za starateljstvo nad 48-godišnjim sinom navodeći kao glavni razlog probleme sa zloupotrebom droge. Međutim, čini se da su majka i sin uspeli da se dogovore van sudnice i žele da rade na "obnovi porodične veze".

U izjavi Elajdžinih advokata Ejvija Levija i Stivena Brumera za magazin People piše kako su "uspešno zastupali Elajdžu, te je Šer svojevoljno povukla zahtev".

foto: GVK / Bauer Griffin / Profimedia

"Ovaj ishod omogućava da se obe strane fokusiraju na ozdravljenje i obnovu porodičnih veza, proces koji je započeo s medijacijom, a sada se nastavlja", napisali su.

Ni pevačica ni njen sin nisu bili prisutni na sudskom saslušanju 13. septembra, a Šerina advokatica Gabrijela Vajdal rekla je da su "privatno rešili sva pitanja". Zato je pevačica odlučila da povuče zahtev. Naglasila je da, ako se ukaže potreba, zahtev može da ponovi.

foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Šer je u decembru prošle godine angažovala advokate tvrdeći da je starateljstvo nad sinom "hitno potrebno", jer se boji da on "neće doživeti sledeću godinu". Tvrdila je, takođe, da Meriandžela King, supruga njenog sina, nije prikladna za staratelja jer je njihov odnos "zatvoreni krug zavisnosti od droge i kriza mentalnog zdravlja". U zahtevu su njeni advokati napisali da sav novac koji Alman dobije, brzo bude potrošen na drogu, pa njen sin nema sredstava za život.

Elajdža Blu Almanfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sud je u januaru odbio njen zahtev jer nije primio svu potrebnu dokumentaciju od Almanovih advokata, a kasnije ga i odbacio jer je Elajdža uspeo da dokaže da može da upravlja svojim životom, a testovi su pokazali da duže vreme ne uzima nikakva opojna sredstva.

U maju su se majka i sin prvi put sastali bez advokata da bi razgovarali o rešenju, a sudeći po povlačenju zahteva, razgovori su bili uspešni.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija Branislav o mučnoj borbi za starateljstvo